Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-barackos szelet

Túrós-barackos szelet
Túrós-barackos szelet
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy soknak tűnik a hozzávaló, de ez mind kell egy ilyen finom sütihez.:))
Érdemes kipróbálni szerintem.

hozzávalók / 6 adag

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 17 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

Tetejére:

  • 1 cs piros tortazselépor
  • 2 ek cukor
  • a konzervből kimaradt baracklé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból sütünk egy sima piskótát. Miután megsült, kihűtjük és félbevágjuk, hogy legyen hely a krémnek.
  2. A krémet elkészítjük úgy, hogy a túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk a citrom levét és héját, a 6 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a kicsi kockákra vágott barackot. 
  3. A pudingport elkészítjük a tejjel és a cukorral, és ha kihűlt, a túrós krémhez adjuk.
  4. Összekeverjük, és megtöltjük vele a piskótát, majd elkészítjük a tetejére a gyümölcszselét úgy, hogy a tortazseléport simára keverjük a cukorral, és felfőzzük a konzervből maradt baracklével.
  5. Amíg a zselé kihűl, kirakhatjuk a süti tetejét cikkekre vágott barackkal, és erre egyenletesen rácsorgatjuk, majd eloszlatjuk a zselét.
  6. Hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 159
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos túrós, túrós szelet barackkal, barackos-túrós sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palice
palice / palice Sat, 2013-07-27 09:57

Szia Niki44!
Biztos,hogy kell a piskotaba a citrom meg a vaj? Koszike!
Udv,Alice.

Niki44
Niki44 / Niki44 Sat, 2013-07-27 13:28

Alice!
A kép a valóságot mutatja, ahogyan én csináltam és én tettem bele. Ez egy ilyen süti. Hidd el finom lesz. Legalábbis nálunk 1 nap alatt elfogyott 1 tepsivel. :)
Kellemes sütögetést.
Niki

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-07-25 22:25

tetszik a recept, de most biztosan friss barackból készül el, mert még lehet...:) , köszönöm.:)
Éva-Anyóca

Niki44
Niki44 / Niki44 Fri, 2013-07-26 08:44

Igen, mikor szezonja van a baracknak érdemes frissel készíteni. Én ezt a sütit először januárban készítettem, így nem volt lehetőségem friss barackkal készíteni ezért maradt a konzerv, de frissel az igazi :)
Én köszönöm a hozzászólásod :))