r
Nosalty Logó

Túrós batyu karamellizált mangóval

Napfény és fűszer
Túrós batyu karamellizált mangóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

567
Kalória
23g
Fehérje
78.3g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
90.2g
Víz
125.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
19.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6567.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    721.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 4532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gépbe tesszük, és bedagasztatjuk. 45-50 percre félretesszük kelni.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A mangót félbevágjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Természetesen a héja és a magja kuka.
  4. A barna cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a mangót. Egyet-kettőt keverünk rajta, és meghintjük a pudinggal. Ettől besűrűsödik kicsit, és nem enged levet. Félretesszük hűlni.
  5. A túrót ízesítjük, majd töltés előtt hozzáadjuk a tojások felvert habját.
  6. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd pizzavágóval négyzetekre daraboljuk.
  7. Mindegyik négyzet közepébe teszünk egy kanálka túrót, majd erre egy kis mangót.
  8. A négyzetek csücskeit átlósan összecsípjük, és tepsire tesszük a batyukat. Még 20 percet hagyjuk kelni őket, majd felvert tojással lekenjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük
  9. Tálaláskor porcukorral hintjük meg. Nagyon finom, pikáns kis batyuk lettek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kelt tészta minden mennyiségben és formában a kedvencünk.

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...