r
Nosalty Logó

Túrós batyu Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós batyu Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 581 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3494 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 581 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.7 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    343 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 3494 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Kevés langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet sóval, cukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a két tojássárgáját is, összekeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk, és belekeverjük a tejes élesztőt. Összedolgozzuk, majd egy órát kelesztjük a tésztát.
  2. Amíg a tészta letakarva kel, addig elkészítjük a krémet is. A hozzávalókat jó alaposan kikeverjük, és mire megkel a tésztánk, addig a búzadara is megdagad a krémben.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. Kockára vágjuk, közepükbe kanalazzuk a túrót (osszuk el egyformán), ha kész a tészta, kocka átlósan szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, hagyjuk állni 30 percet, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha aranybarna a teteje, akkor már jó, és kivehetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 693
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 137160
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt sem csinálom nagyon édesre, és a végén szórok rá porcukrot is.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...