r
Nosalty Logó

Ilonka mama túrós sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Ilonka mama túrós sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 697 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6958 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 697 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12851.8 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    2010 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    4165 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.6 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2216 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 6958 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (a lisztet, a cukor felét, egy csomag vaníliás cukrot, 1 csipet sót és a sütőport) összekeverjük egy nagy tálban, majd 3 egyenlő részre osztjuk, egy adag kb. 190g.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat (a túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, a citrom héját, a cukrot és vanillincukrot), és kettéosztjuk.
  3. Egy sütőtálba felváltva rétegezzük a száraz és nedves részeket, majd a végén meglocsoljuk az olvasztott vajjal.
  4. 170 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Félidőnél megfogatjuk a tálat, és aranybarnára pirítjuk a tetejét.
  5. Miután elkészült, hagyjuk a tetejét kiülni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 491
  • Össznézettség: 34146
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 06.

Receptkategóriák

Ilonka mama túrós sütije
Gerzsenyi Flóra 366 recept

Nagymamák és lusta háziasszonyok jól bevált receptje ez a túrós süti. Nincs vele sok tennivaló és kecmec, szó szerint csak összedobáljuk a hozzávalókat, betesszük a sütőbe, a végeredmény pedig egy csoda finom, könnyed, omlós desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!