r
Nosalty Logó

Túrókrémes-gyümölcsös kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Túrókrémes-gyümölcsös kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 1623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 6497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.5 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 1623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8530 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.4 g
  • Cukor
    713 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    527 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2569 micro
Összesen 6497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a 30 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 6 ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
  3. A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaót, sütőport és a szódabikarbónát.
  4. A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 3 ek-lal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 3 ek-nyi kerüljön bele!
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
  6. Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 30 perc volt a sütési idő összesen.)
  7. Csak a teljesen kihűlt piskótát szabad megtölteni, mert különben a túrókrémben megolvadna a vaj.
  8. A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.
  9. A túrókrémhez először a vajat kell habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral,a citromhéjjal és levével, majd a jól áttört túróval jól kikeverjük az egészet. A befőtteket jól lecsöpögtetve rendezzük a túrókrém tetejére.
  10. Végül a süteményt meghintjük porcukorral,vagy bevonjuk tortabevonóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32X23X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11785
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran vásárolunk úgy túrót, hogy még nem tudjuk, mi lesz belőle: körözött, túrós palacsinta, túrós-sajtos pogácsa, túrótorta vagy csak egyszerű túrós tészta. Most is így történt, csak ma reggel találtam ki ezt a receptet, amikor a túró már tegnap óta bent csücsült a hűtőben. A kedvenc kakaós piskóta receptemhez kellett valami gyors, egyszerű és finom gyümölcsös túrótölteléket kitalálni. Szerintem jól sikerült. :) Még valami: A piskótát mindig vékony pengéjű, jó nagy vizes késsel érdemes elvágni akár töltés előtt, akár töltés után. Így sokkal szebb lesz a vágás.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek