Barackos-túrókrémes kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
7g vaj48 kcal
Túrókrém
-
42g tehéntúró61 kcal
-
12 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
Tetejére a zselé
-
2g tortazselé7 kcal
-
24 kcal
-
142 kcal
Összesen
698
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
40g vaj287 kcal
Túrókrém
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g őszibarack konzerv72 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Tetejére a zselé
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
300g gyümölcskonzervlé849 kcal
Összesen
4188
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
9.6g tojás12 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
Túrókrém
-
14.5g tehéntúró21 kcal
-
5.8g őszibarack konzerv4 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.2g vaníliás cukor4 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
14.5g mascarpone59 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
1.2g zselatinfix2 kcal
Tetejére a zselé
-
0.7g tortazselé2 kcal
-
11.6g őszibarack konzerv8 kcal
-
17.4g gyümölcskonzervlé49 kcal
Összesen
242
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.2 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 129.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
698
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 245.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 904 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3451 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.7 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 777.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 1186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1212 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
Összesen
4188
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.5 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
Túrókrém
-
25 dkg tehéntúró
-
2.5 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
5 ml vaníliaaroma
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
25 dkg mascarpone
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
Tetejére a zselé
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet a tojássárgájával felváltva keverjük körkőrösen bele a fehérjehabba. A narancshéjat is adjuk hozzá, és végül az olvasztott vajat.
- Ezután kapunk egy kemény, sima piskótatésztát, amit egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe elkenünk.
- 180 fokon megsütjük 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.
Túrókrém
- Eközben a túrót villával törjük össze, és keverjük hozzá a cukrot és a vanília aromát, narancs héját, majd az aprított barackokat. Jól keverjük el.
- A tejszínből a cukorral a habfixálóval kemény habot verünk. A krémsajtot a hűtőből már előre vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen, és úgy keverjük a túróhoz. A legvégén a tejszínhabot keverjük el benne.
- A piskótára kenjük rá a túrókrémet, és egyenletesen simítsuk el.
- A barackokat szeleteljük úgy, hogy két felet illesszünk össze, és tegyük egymás mellé a túrókrémen. Hűtőbe tesszük 1 órára.
- Ezután a zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, akkor öntsük a barackok tetejére úgy, hogy befedje azokat. Mindezt úgy végezhetjük el, hogy a tepsibe tegyünk összehajtott alufóliát, és a süteményt körben béleljük ki, és nem folyik el a zselatin.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x23
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 24258
- Feltöltés dátuma: 2018. március 24.
Ajánló
A piskótába tegyünk 3-4 dkg olvasztott vajat. Így sokkal finomabb, és nem lesz száraz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
Kivivel már láttam, és nagyon mutatós, de az unokám imádja a barackos-túrós édességeket. Az ő kedvére készült ez a nagyon finom, mutatós desszert!