r
Nosalty Logó

Barackos-túrókrémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Barackos-túrókrémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Tetejére a zselé

Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Tetejére a zselé

Összesen 4188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Tetejére a zselé

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 4188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Tetejére a zselé

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet a tojássárgájával felváltva keverjük körkőrösen bele a fehérjehabba. A narancshéjat is adjuk hozzá, és végül az olvasztott vajat.
  2. Ezután kapunk egy kemény, sima piskótatésztát, amit egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe elkenünk.
  3. 180 fokon megsütjük 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.

Túrókrém

  1. Eközben a túrót villával törjük össze, és keverjük hozzá a cukrot és a vanília aromát, narancs héját, majd az aprított barackokat. Jól keverjük el.
  2. A tejszínből a cukorral a habfixálóval kemény habot verünk. A krémsajtot a hűtőből már előre vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen, és úgy keverjük a túróhoz. A legvégén a tejszínhabot keverjük el benne.
  3. A piskótára kenjük rá a túrókrémet, és egyenletesen simítsuk el.
  4. A barackokat szeleteljük úgy, hogy két felet illesszünk össze, és tegyük egymás mellé a túrókrémen. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  5. Ezután a zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, akkor öntsük a barackok tetejére úgy, hogy befedje azokat. Mindezt úgy végezhetjük el, hogy a tepsibe tegyünk összehajtott alufóliát, és a süteményt körben béleljük ki, és nem folyik el a zselatin.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 24258
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 24.

Ajánló

A piskótába tegyünk 3-4 dkg olvasztott vajat. Így sokkal finomabb, és nem lesz száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-túrókrémes kocka
Zsuzsamama56 321 recept

Kivivel már láttam, és nagyon mutatós, de az unokám imádja a barackos-túrós édességeket. Az ő kedvére készült ez a nagyon finom, mutatós desszert!

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Tetejére a zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...