r
Nosalty Logó

Túrókrémes-csokipasztillás kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Túrókrémes-csokipasztillás kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2913.4 g
  • Cink
    437 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    340 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.6 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17480.4 g
  • Cink
    2621 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    2039 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    4359 mg
  • Nátrium
    5482 mg
  • Réz
    104 mg
  • Mangán
    91 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1077.8 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 8458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögre (2 dl) langyos tejben morzsoljuk az élesztőt, majd a porcukrot elkeverjük benne, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat elkeverjük nagyjából, majd beletesszük a felfutott élesztő, és azzal is keverjük. Majd szükség szerint tej és liszt mehet hozzá, hogy szép hólyagosra tudjuk dolgozni.
  3. Liszttel megszórva, letakarjuk konyharuhával, 30-40 percet pihentetjük langyos helyen.
  4. Egy tálban tesszük a túrót, a citromhéjat reszelve, a csipet sót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a vanília aromát, a cukrot és a tojást. Jól eldolgozzuk, pihenni hagyjuk.
  5. Lisztezett deszkára borítva, átgyúrjuk a tésztát, és nyolc kis darabra vágjuk, amiket szintén kis cipókká formálunk, és még 15 percet pihenni hagyjuk.
  6. Tepsit kiolajozzuk, sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
  7. A gombócokat egyenként lisztes deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszabb részén a túrós töltelék 1!8-ad részét lerakjuk.
  8. A tetejét megszórjuk az ét csokipasztillával, majd szép óvatosan feltekerjük. Még hármat készítünk, és egy tepsibe négy ilyen rudat teszünk, és a felvert tojással lekenjük.
  9. A másik négy gombócot is hasonló módon készítjük el, és a másik tepsibe tesszük, ekkor már az első tepsi pihent annyit, kb. 10 percet, hogy a sütőbe betehetjük, és szép aranybarnára sütjük (Kb. 10-12 perc alatt - sütőtől függ!) A második tepsi már 8-10 perc alatt kész. Addigra bemelegszik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3188
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Ajánló

Friss melegen nagyon csábító, keveset együnk, mert a hasunkat megfekszi.:-) A szeletelése is szebb és jobb, ha hideg, és látszik is a töltelékének a mintázata. Így is fincsi, tejjel ittuk, és ezt is reggelire :-). Őszintén bevallom, lebecsültem a fiam kenyér iránti szeretetét, és egy kenyérrel kevesebbet vettem a hétvégére.:-( De ez a túrós kelt pótolta szerencsére azt is.:-) Természetesen,aki sokallja még ezt a só mennyiséget is, tegyen bele kevesebbet. .Én ennyit tettem bele, és kell, az édes ízét jobban kihangsúlyozza, főleg, ha csoki is van benne, meg amúgy is.De természetesen, aki úgy gondolja, kevesebbet használjon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrókrémes-csokipasztillás kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Mi jelen pillanatban a sok csodás főétel és édesség mellett, amit feltettetek, kísérletezek, elkészítem, és eddig mindegyik bejött!:-). Szóval a kelt tészta lázában égünk. Most is ez volt a kívánság, csak édes töltelékkel. A nutellám már elfogyott, túróm volt és a csokipasztilla. Ez az ötletem adódott. Sikerült.:-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...