r
Nosalty Logó

Túrókrémes-csokipasztillás kelt tészta

Éva-Anyóca
Túrókrémes-csokipasztillás kelt tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1412
Kalória
54.3g
Fehérje
179.6g
Szénhidrát
49.8g
Zsír
196.9g
Víz
229g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
45.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2913.4 g
  • Cink
    437 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    340 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.6 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17480.4 g
  • Cink
    2621 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    2039 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    4359 mg
  • Nátrium
    5482 mg
  • Réz
    104 mg
  • Mangán
    91 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1077.8 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 8458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögre (2 dl) langyos tejben morzsoljuk az élesztőt, majd a porcukrot elkeverjük benne, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat elkeverjük nagyjából, majd beletesszük a felfutott élesztő, és azzal is keverjük. Majd szükség szerint tej és liszt mehet hozzá, hogy szép hólyagosra tudjuk dolgozni.
  3. Liszttel megszórva, letakarjuk konyharuhával, 30-40 percet pihentetjük langyos helyen.
  4. Egy tálban tesszük a túrót, a citromhéjat reszelve, a csipet sót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a vanília aromát, a cukrot és a tojást. Jól eldolgozzuk, pihenni hagyjuk.
  5. Lisztezett deszkára borítva, átgyúrjuk a tésztát, és nyolc kis darabra vágjuk, amiket szintén kis cipókká formálunk, és még 15 percet pihenni hagyjuk.
  6. Tepsit kiolajozzuk, sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
  7. A gombócokat egyenként lisztes deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszabb részén a túrós töltelék 1!8-ad részét lerakjuk.
  8. A tetejét megszórjuk az ét csokipasztillával, majd szép óvatosan feltekerjük. Még hármat készítünk, és egy tepsibe négy ilyen rudat teszünk, és a felvert tojással lekenjük.
  9. A másik négy gombócot is hasonló módon készítjük el, és a másik tepsibe tesszük, ekkor már az első tepsi pihent annyit, kb. 10 percet, hogy a sütőbe betehetjük, és szép aranybarnára sütjük (Kb. 10-12 perc alatt - sütőtől függ!) A második tepsi már 8-10 perc alatt kész. Addigra bemelegszik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Mi jelen pillanatban a sok csodás főétel és édesség mellett, amit feltettetek, kísérletezek, elkészítem, és eddig mindegyik bejött!:-). Szóval a kelt tészta lázában égünk. Most is ez volt a kívánság, csak édes töltelékkel. A nutellám már elfogyott, túróm volt és a csokipasztilla. Ez az ötletem adódott. Sikerült.:-).

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...