r
Nosalty Logó

Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 740 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 2955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 220 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 740 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Először a kelt tésztát készítjük el: A meglangyosított tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, a tojást, majd a felfutott élesztőt, és lágy tésztát gyúrunk. (Szép simának, kidolgozottnak kell lennie, ez legalább 15 perc kemény karmunkát igényel, szerencsések a kenyérsütővel rendelkezők) :-)
  3. Ha nem elég lágy a tészta, adjunk még hozzá kevés tejet, ha túl lágyra sikerült, akkor kevés lisztet. Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára tesszük, és kb. fél cm vastagságúra, lehetőleg téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. A tésztát az egyik hosszanti rész 1 cm-ét kivéve megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral, a magozott meggyel és a darabokra vágott tejcsokival. (Természetesen étcsokit is lehet használni.)
  6. A szabadon hagyott 1 cm-t vizes ecsettel lekenegetjük, és a másik oldalról elindulva feltekerjük a tésztát. A vizes lekenés meggátolja, hogy a tészta széle sülés közben leváljon.
  7. Kb. 2 cm-es tekercseket vágunk a tésztarúdból, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nem túl szorosan egymás mellé helyezzük őket.
  8. Ezután újabb fél órán keresztül kelesztjük!
  9. Előmelegített sütőben sütjük, előfordulhat, hogy hamarabb elkészülnek. A sütés háromnegyedénél vaníliás tejjel meglocsolgatjuk a csigákat, ez teszi őket még másnap is puhává! Majd még néhány percre visszatoljuk őket a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15055
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

A vaníliás tejes locsolgatástól még másnapra is nagyon finom, puha marad, így ha délután látunk neki, ne féljünk, a másnapi reggeli is meg van oldva! :-)

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a kakaós csigát, amíg otthon, Magyarországon éltem nem keveset fogyasztottam belőle.. :-). Angliában sajnos nem ismerik, így kénytelen voltam saját magam kikísérletezni egy kakaós csiga receptet. A mostani meggyel és darabolt csokoládéval gazdagítva készült.

Hozzászólások (6)

RMelinda

Elkeszitettem ezt a sutit,nagyon finom lett es tenyleg puha maradt!A kislanyom nem nagy suti evo,de ez neki is tetszett:) Koszonom!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! :-) Az a jó ebben a tésztában, hogy bármivel megtölthet?, bármilyen alakúra formázható, így készülhet bel?le lekváros kifli, kakaós csiga, túrós bukta stb... stb... :-)

Tmea

Nagyon fincsi! Tényleg pihe-puha! Ez volt a 2. kakaós csiga innen az oldalról, amit kipróbáltam, de ez a jobbik! Biztosan meg fogom még sütni párszor.

Törölt felhasználó

Kipróbáltam! Nagyon jól sikerült! Én az egyik felét kakaóval, a másik felét dióval csináltam. Nagyon finom, laktató, tényleg pihe-puha. Köszönöm a receptet!

Forraltbor

Ez a csiga nagyon isteniiii!!! Mindenkinek ajánlom!! Mennyei finom!

GRéka

Nagyon hálás vagyok ezért a receptért! Nekünk nem volt lehet?ségünk kipróbálni, hogy mennyire marad puha másnapra, mert a két tepsi tekercs még aznap elfogyott! :) A 3 éves legkisebbt?l a nagymamáig mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek