Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fanta szelet Bébibogyótól

Fanta szelet Bébibogyótól
Fanta szelet Bébibogyótól
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Család egyik kedvence. Ünnepnapokkor is elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Túrókrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba tesszük a cukorral, és kemény habbá verjük.
  2. A habba finoman belekeverjük a tojássárgákat, majd a lisztet, a sütőport, a kakaót és az olajat.
  3. 180 fokos sütőben pálcikapróbáig sütjük.

Túrókrém

  1. A túrót összekeverjük a cukorral, a narancshéjjal és a vanília cukorral.
  2. A tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük az előkészített túrót. Hűtőbe tesszük.
  3. Miután a piskóta kihűlt, rákenjük a tetejére.

Teteje

  1. A pudingot megfőzzük az üdítőben (beletesszük a cukrot is).
  2. Miután langyosra hűtöttük, a túró tetejére kenjük, aztán a hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 616
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bebibogyo

Mióta szakács: 2014.09.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fanta szelet, fantás szelet, narancsos túrós süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsvoros
zsvoros Wed, 2016-03-23 15:01

Mióta rátaláltam erre a túrótöltelékre, azóta mindig a tejszínhabos változattal készítem a sütit, még véletlen sem vajjal/margarinnal. Így lágy az egész süti és nincs az embernek az az érzésem mintha egy kocka vajba harapna. Viszont én pudingpor helyett 1 cs. habfixálóval "keményítek".
Ami még más nálam, az, hogy mivel imádjuk a meggyet, a túróra jó sok házi bontott meggyet potyogtatok és a felső máz is itthoni meggylével (a bontott meggy eltett leve) készül Fanta helyett. 2 vaníliás pudingport használok 7 dl folyadékkal, melynek kb a harmada meggylé, 2/3 része buborékos víz.
Már többször előfordult, hogy nem is volt otthon pudingpor, helyette tökéletesen jó az étkezési keményítőből ugyanaz a mennyiség (a pudingpor is gyakorlatilag ez plusz aroma).
Örülök a receptnek, köszönöm szépen! Zsuzsa

662
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 6 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 220 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
szénsavas narancsos üdítőital 3 dl
cukor 4 púpozott ek