Nosalty Logó

Zöldborsós-cukkinis krémfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsós-cukkinis krémfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 991 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1975 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5628 micro
Összesen 991 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11256 micro
Összesen 1975 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és megszabadítjuk a héjától. Hosszanti irányban félbe, és aztán azt is még félbevágjuk, szeleteljük (kicsi háromszögekre), ne vastagon.
  2. Egy lábosban feltesszük a cukkinit és a borsót főni 1 teáskanálnyi ételízesítővel és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Kb. 20 percig főzzük, míg a cukkini üveges és a borsó puha nem lesz. Leszűrjük, és hagyjuk csepegni és kihűlni.
  3. Míg hűl, a szikkadt zsömlét tépkedjük 4 felé, és öntsük rá a tejet, jó alaposan nyomkodjuk bele, hogy mindenhol átjárja.
  4. Ha kihűlt a zöldség, krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, kaprot és a tárkonyt. Belenyomjuk a fokhagymát is. Jó alaposan keverjük össze, tegyük bele az áztatott zsemlénket is. Ezt villával nyomkodjuk szét, és úgy elegyítsük a zöldséggel.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell még ételízesítő, akkor ízlés szerint tegyünk még bele és egy kis borsot is. Üssük bele a tojást, és keverjük össze. 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsát adjunk még hozzá, és ezzel is keverjük el.
  6. 10 perc elteltével formázható állagúnak kell lennie a krémnek, ha nem tudunk gombócot gyúrni belőle, akkor tegyünk még egy kis zsemlemorzsát hozzá.
  7. 1 ujjnyi vastag korongokat készítünk, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajon közepes lángon szép barnára sütjük mindkét oldalát. (Óvatosan a forgatással.)
  8. Melegen tálaljuk, salátával és sült krumplival. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3702
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Ajánló

Egy kis citromkarikával felturbósított ásványvíz kitűnően tükrözi az étel könnyedségét, és még passzol is hozzá ízben. Próbáljátok ki. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű vacsorára vágytam, és íme ezt találtam ki. Laktató, de mégsem megterhelő. Hiába zöldség... FINOM!:)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.