r
Nosalty Logó

Zöldborsós-cukkinis krémfasírt

NS
Zöldborsós-cukkinis krémfasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

991
Kalória
19.7g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
72.5g
Zsír
281.9g
Víz
90g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5628 micro
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11256 micro
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és megszabadítjuk a héjától. Hosszanti irányban félbe, és aztán azt is még félbevágjuk, szeleteljük (kicsi háromszögekre), ne vastagon.
  2. Egy lábosban feltesszük a cukkinit és a borsót főni 1 teáskanálnyi ételízesítővel és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Kb. 20 percig főzzük, míg a cukkini üveges és a borsó puha nem lesz. Leszűrjük, és hagyjuk csepegni és kihűlni.
  3. Míg hűl, a szikkadt zsömlét tépkedjük 4 felé, és öntsük rá a tejet, jó alaposan nyomkodjuk bele, hogy mindenhol átjárja.
  4. Ha kihűlt a zöldség, krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, kaprot és a tárkonyt. Belenyomjuk a fokhagymát is. Jó alaposan keverjük össze, tegyük bele az áztatott zsemlénket is. Ezt villával nyomkodjuk szét, és úgy elegyítsük a zöldséggel.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell még ételízesítő, akkor ízlés szerint tegyünk még bele és egy kis borsot is. Üssük bele a tojást, és keverjük össze. 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsát adjunk még hozzá, és ezzel is keverjük el.
  6. 10 perc elteltével formázható állagúnak kell lennie a krémnek, ha nem tudunk gombócot gyúrni belőle, akkor tegyünk még egy kis zsemlemorzsát hozzá.
  7. 1 ujjnyi vastag korongokat készítünk, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajon közepes lángon szép barnára sütjük mindkét oldalát. (Óvatosan a forgatással.)
  8. Melegen tálaljuk, salátával és sült krumplival. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Könnyű vacsorára vágytam, és íme ezt találtam ki. Laktató, de mégsem megterhelő. Hiába zöldség... FINOM!:)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...