Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-cukkinis krémfasírt

Zöldborsós-cukkinis krémfasírt
Zöldborsós-cukkinis krémfasírt
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű vacsorára vágytam, és íme ezt találtam ki. Laktató, de mégsem megterhelő. Hiába zöldség... FINOM!:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy kis citromkarikával felturbósított ásványvíz kitűnően tükrözi az étel könnyedségét, és még passzol is hozzá ízben. Próbáljátok ki. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és megszabadítjuk a héjától. Hosszanti irányban félbe, és aztán azt is még félbevágjuk, szeleteljük (kicsi háromszögekre), ne vastagon.
  2. Egy lábosban feltesszük a cukkinit és a borsót főni 1 teáskanálnyi ételízesítővel és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Kb. 20 percig főzzük, míg a cukkini üveges és a borsó puha nem lesz. Leszűrjük, és hagyjuk csepegni és kihűlni.
  3. Míg hűl, a szikkadt zsömlét tépkedjük 4 felé, és öntsük rá a tejet, jó alaposan nyomkodjuk bele, hogy mindenhol átjárja.
  4. Ha kihűlt a zöldség, krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, kaprot és a tárkonyt. Belenyomjuk a fokhagymát is. Jó alaposan keverjük össze, tegyük bele az áztatott zsemlénket is. Ezt villával nyomkodjuk szét, és úgy elegyítsük a zöldséggel.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell még ételízesítő, akkor ízlés szerint tegyünk még bele és egy kis borsot is. Üssük bele a tojást, és keverjük össze. 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsát adjunk még hozzá, és ezzel is keverjük el.
  6. 10 perc elteltével formázható állagúnak kell lennie a krémnek, ha nem tudunk gombócot gyúrni belőle, akkor tegyünk még egy kis zsemlemorzsát hozzá.
  7. 1 ujjnyi vastag korongokat készítünk, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajon közepes lángon szép barnára sütjük mindkét oldalát. (Óvatosan a forgatással.)
  8. Melegen tálaljuk, salátával és sült krumplival. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis borsófasírt, zöldségpogácsa, zöldségfasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

991
cukkini 1 nagy db
zöldborsó 10 dkg
petrezselyem 0.25 csokor
kapor 0.25 csokor
tárkony 0.5 kk
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 1 db
tej 1 dl
vöröshagyma 0.5 kis db
tojás 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl