Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A tej megalvadása során a mikroorganizmusok közreműködésével a tejcukorból tejsav keletkezik, és a folyamat során kicsapódó kazein fehérje eredményezi a kocsonyás állagú aludttejet. Aludttej csak friss tejből készíthető, a kereskedelemben kapható tartós tej alkalmatlan erre a célra. A tej altatására legideálisabb időszak a nyár, amikor a zárt konyhaszekrényben egy nap alatt megalszik a tej. Télen érdemes egy kanál tejfölt tenni a bögrébe, mert az elősegíti a folyamatot. A kész aludttejet fogyasztásig a hűtőben kell tárolni. Az aludttej a sajtgyártás egyik kiinduló alapanyaga is.

mikor vegyem

Otthoni kell előállítani.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Aludttej alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!