Aludttej

A tej megalvadása során a mikroorganizmusok közreműködésével a tejcukorból tejsav keletkezik, és a folyamat során kicsapódó kazein fehérje eredményezi a kocsonyás állagú aludttejet. Aludttej csak friss tejből készíthető, a kereskedelemben kapható tartós tej alkalmatlan erre a célra. A tej altatására legideálisabb időszak a nyár, amikor a zárt konyhaszekrényben egy nap alatt megalszik a tej. Télen érdemes egy kanál tejfölt tenni a bögrébe, mert az elősegíti a folyamatot. A kész aludttejet fogyasztásig a hűtőben kell tárolni. Az aludttej a sajtgyártás egyik kiinduló alapanyaga is.
Otthoni kell előállítani.
Hűtőben.
fehérjetartalom
3.47 g
zsírtartalom
13003.081 g
szénhidráttartalom
4.66 g
víztartalom
87.9 g
Kalcium
121 mg
Foszfor
95 mg
Nátrium
46 mg
Magnézium
12 mg
B6 vitamin
0.032 g
Kolin
15.2 mg
C vitamin
0.5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.389 mg
fehérje
3.47 g
Zsír
telített zsírsav
2.096 g
egyszeresen telített zsírsav
0.893 g
többszörösen telített zsírsav
0.092 g
koleszterin
13 g
ásványi anyagok
Kalcium
121 mg
Vas
0.05 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
95 mg
Nátrium
46 mg
Cink
0.59 mg
Réz
0.009 mg
Mangán
0.004 mg
Szelén
2.2 µg
szénhidrát
cukor
4.66 g
víz
87.9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.029 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.142 mg
Niacin - B3 vitamin
0.075 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.389 mg
Folát
7 µg
Kolin
15.2 mg
Retinol
27 µg
Béta-karotin
5 µg
E vitamin
0.06 mg
D vitamin
2 µg
K vitamin
0.2 µg
B12 vitamin
0.37 µg
A vitamin
27 µg
C vitamin
0.5 mg
B6 vitamin
0.032 g
Ha valamire tényleg jó szívvel emlékszünk vissza a menzáról, akkor az a paradicsomos húsgombóc. A TOP 3 aktuális kedvenc között olaszos, menzás és spagettivel készült verziót is fellelhetsz.
NosaltyA mai menünk is három fogásból áll össze egy szuper egésszé. Krumplilevest kanalazunk, majd kínai húsos batyuba harapunk, végezetül pedig bepuncsoljuk magunkat!
NosaltyA kenyér szent, így sosem szabad hagyni, hogy kárba vesszen. Sokan rendszeresen fagyasztják le a maradék pékárut, de ha gyorsan lenne rá szükség, már gondban vannak - főleg, ha egészben vagy félben kerül a jégre a vekni. Segítünk egy gyors kiolvasztós tippel!
NosaltyImádják az emberek a különleges édességet, mely még a dubai csokinál is népszerűbb lehet.
Vannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!
Ha szeretsz sütni, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a Lidl legújabb terméke nagy kedvenced lesz.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...