Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplacsokis-epres torta sütés nélkül

Triplacsokis-epres torta sütés nélkül
Triplacsokis-epres torta sütés nélkül
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csoki, csoki és csoki!
Egy ropogós, egy krémes és egy nagyon könnyű, habos réteg, rengeteg eper társaságában, sütés nélkül!
Imádjuk!

hozzávalók / 10 adag

A kekszes alaphoz

A csokis krémhez

A csokis habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. Egy aprítógép segítségével ledaráljuk a kekszet, majd elkeverjük az olvasztott vajjal.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt, 20 cm-es tortaformába öntjük a kekszes keveréket, és egy bevizezett pohár segítségével jól lenyomkodjuk.
  3. Fagyasztóban pihentetjük, amíg elkészítjük a csokis krémet.

A csokis krémhez

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk az apró darabokra tört csokoládét, majd a tejszínt hozzáadva simára keverjük.
  2. Megvárjuk, míg kihűl, majd a kekszes alapra öntjük.
  3. Ha kezd megszilárdulni a krém, az egész epreket belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
  4. Jöhet a csokis hab!

A csokis habhoz

  1. Vízgőz felett csokit olvasztunk, majd belekeverjük a vajat és a krémsajtot. A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, majd részletekben jöhet a porcukor is.
  2. Egy másik tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, végül óvatosan a csokis keverékbe keverjük.
  3. Ezzel a csokis habbal feltöltjük a tortaformánkat, a tetejére (a maradék) csokit reszelünk, majd legalább 4 órán át a hűtőben pihentetjük.
  4. Tejszínhabbal, eperszeletekkel díszítve tálaljuk.
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 13 757
elküldve: 7
receptkönyvben: 149
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epertorta, csokoládétorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Mon, 2018-06-04 14:23

Kedves Szakácsunk!
Málnával is működne? Ha másfelezném a mennyiséget, a 26-os formához elegendő lenne? Válaszát előre is köszönöm.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2018-06-04 15:05

Kedves Mamokam0129,

szerintünk semmi akadálya, nyugodtan használj málnát!
A másfélszeres mennyiség is jónak tűnik, maximum egy picit alacsonyabb lesz a torta! ;)

Üdv.,
A NoSalty csapata

444
keksz 150 g
vaj 75 g
étcsokoládé 90 g
habtejszín 1 dl
eper 30 dkg
étcsokoládé 100 g
vaj 1 ek
krémsajt 250 g
citromlé 2 ek
porcukor 100 g
habtejszín 2.5 dl