r
Nosalty Logó

Slayer torta metálarcoknak

Picipiros
Slayer torta metálarcoknak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1097
Kalória
19.8g
Fehérje
110.1g
Szénhidrát
66.8g
Zsír
121.3g
Víz
499.7g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
85.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 8766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    534.5 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7049.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    903 mg
  • Foszfor
    3119 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    881.2 g
  • Cukor
    686 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    970.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    750 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    2429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4287 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4038 micro
Összesen 8766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
  2. Simítsuk a masszát 3 részletben sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük őket.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.
  2. Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál, 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
  3. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
  4. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
  5. Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés

  1. Rétegezzük a torta piskótáit a csokikrémmel, majd felvert cukrászhabbal bevonjuk.
  2. Díszítésként oldalán körben olvasztott étcsokit csorgatunk, a maradékkal pedig a torta tetején szélétől széléig pentagrammot rajzolunk a maradék csokiból, ahogy a képen is látszik. Széleit megszórjuk a szórócukorral, a vékonyra nyújtott fondantból pedig kivágjuk a betűket és elhelyezzük a pentagramm közepén. Végül eperszörppel megfröcsköljük kicsit.
  3. Tálalás előtt minimum 3 órát hűtsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek