r
Nosalty Logó

Toszkán kelkáposztaleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Toszkán kelkáposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1151 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 192 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7351.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    4965 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1151 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, leszárítjuk, és kivágjuk a vastag ereket belőle. Felcsíkozzuk.
  2. Felforralunk egy liter vizet, és 3-5 perc alatt gyorsan megfőzzük a káposztát. Egy nagyobb tálra szűrőt teszünk, leszűrjük a káposztát. A vizet félretesszük, a káposztát pedig azonnal leöblítjük jéghideg vízzel - így megállítjuk a fövést.
  3. Egy fazékban felmelegítjük az olívaolajat, rádobjuk a finomra vágott lilahagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott fokhagymát és a chilipelyhet. Kb. 2 percig főzzük.
  4. Ráöntjük az alaplevet, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük. Beletesszük a babot, és lefedve főzzük 45 percig, amíg a bab megpuhul.
  5. Hozzáadjuk a kelkáposztát, és ha túl sűrű, akkor 1-2 bögre levet a kelkáposzta főzővízéből. 5 percig főzzük kis lángon, majd elzárjuk a gázt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 481
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 24372
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Ajánló

Toszkánában száraz kenyérrel tálalják - én is pirítottam mellé egy-egy szeletet. Elég sűrű és laktató, így kenyérrel együtt főételnek is megteszi.

Receptkategóriák

Próbálok egyszerű, szezonális ételeket főzni a mindennapokban - ez is egy ilyen darab. Recept Marta Stewart húsmentes szakácskönyvéből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!