r
Nosalty Logó

Torta di more

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Torta di more
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 5027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot és a sót keverjük krémesre, adjuk hozzá a lisztet, vaníliát, citromhéjat és a két tojás sárgáját. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg a tészta egy durvára darált zsemlemorzsa-szerű állagot el nem ér.
  2. Ekkor öntsük fel hideg tejjel vagy vízzel, és gyengéden paskolva állítsuk össze a tésztát. Figyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert a tészta veszíthet omlósságából. Lisztezzük be kicsit, csomagoljuk folpackba, és tegyük 1 órára hűtőbe.
  3. 1 óra leteltével vegyük ki, és béleljük ki vele formánkat (akár nyújtófával, akár kézzel nyomkodva). Ezután irány a fagyasztó, szintén 1 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 10-12 percig süssük a tésztát, míg világos aranyszínű nem lesz.
  5. Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. A mascarponét, tejszínt, vaníliát, cukrot robotgéppel fényes-krémes habosra keverjük (Jamie ír a krémbe még 15 ek grappát vagy vin santot, egyikkel sem rendelkezvén, kihagytam ezt a lépést).
  6. Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a masszát, elegyengetjük. Ezután lazán rárakosgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett szeder szemeket.
  7. Egy kis lábosban pár evőkanál vízzel éppen csak összemelegítjük a dzsemet, majd meglocsoljuk, megkenjük vele a gyümölcsöket.
  8. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott mentalevéllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4612
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt tudtam, hogy pitét szeretnék sütni, méghozzá gyümölcsöset (ha netán szedres lenne, az már csak hab lenne a tortán). Úgyhogy már jó ideje nézegettem, keresgéltem különböző receptek között, míg egyszer csak szembe jött velem Jamie Oliver Olasz kaják c. könyve, ahol rábukkantam erre a pofonegyszerű, ám mégis gyöngyszem értékű finomságra.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek