Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis narancspite

Csokis narancspite
Csokis narancspite
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szülinapomra kaptam egy gyümölcstortaformát, és a sokféle ötlet közül semmihez nem voltak itthon hozzávalók. Így hát átalakítottam egy szuper citromos receptet a saját ízlésemhez és a spájz tartalmához:).

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot és a kakaóport elvegyítjük és összemorzsoljuk a vajjal.
  2. Hozzáadunk annyi vizet, hogy kissé ragacsos tésztát kapjunk.
  3. Folpackba csomagoljuk és 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A sütőt 200 fokosra előmelegítjük.
  5. A tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott gyümölcstortaformába tesszük, a kilógó részeket késsel levagdossuk, ahol hiányos pótoljuk.
  6. A tésztát villával megszúrkodjuk és 15 perc alatt elősütjük. 
  7. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojásokat a cukorral fehérre keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet, a narancshéjat,a citromlevet, a lisztet, a sütőport, a sót és a likőrt. Jól elkeverjük és az elősütött tésztába öntjük.
  8. További 20-30 perc alatt megsütjük, amikor már a teteje szépen karamellizálódott és nem rezgős a közepe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 286
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nimfa

Mióta szakács: 2009.09.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kakaós tésztájú narancsos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

384
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 15 dkg
cukor 2 ek
víz 2 ek
tojás 4 db
narancslé 2 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
citromlé 1 ek
sütőpor 1 tk
finomliszt 5 dkg
1 csipet
cukor 30 dkg
cointreau 1 teáskanál