r
Nosalty Logó

Török töltött padlizsán Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Török töltött padlizsán Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Padlizsánok elősütése

Töltelék

310
Kalória
32.9g
Fehérje
26.6g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
460.1g
Víz
83.8g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
15g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Padlizsánok elősütése

Töltelék

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Padlizsánok elősütése

Töltelék

Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Padlizsánok elősütése

Töltelék

Összesen 57 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6320 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    2023 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    25281 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1133 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

Padlizsánok elősütése

  1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, és héjukkal felfelé sütőpapírral borított tepsiben elősütjük, hogy megpiruljon a héja és megpuhuljon a belseje.
  2. Kb. fél óra sütés után kivesszük a sütőből, és ha kicsit kihűltek, átforgatjuk, héjukkal lefelé.

Töltelék

  1. Az olívaolajban üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát, a babérleveleket, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük a csípőset, csiliszósszal is ízesítsük.
  2. Készre pároljuk a darált húsos tölteléket. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor pici vízzel pótoljuk. Kidobjuk belőle a babérleveleket.
  3. A közben kihűlt padlizsánok belsejét kikaparjuk, kb. 1-1,5 cm peremet hagyva a héjon. A kikapart sült padlizsánt összekeverjük a húsos raguval, visszatöltjük a padlizsánokba, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Török főzőtanfolyam, padlizsánszerelem. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek