Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török töltött padlizsán Tomatotree konyhájából

Török töltött padlizsán Tomatotree konyhájából
Török töltött padlizsán Tomatotree konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Török főzőtanfolyam, padlizsánszerelem. 

hozzávalók / 4 adag

Padlizsánok elősütése

Töltelék

ajánlat

Az eredeti receptben nem szerepel reszelt sajt a tetejére, pedig biztosan azzal is finom. 

Ehetjük önálló fogásként, kenyérrel tunkolva, vagy anélkül is. 

Ha pedig nem akarjuk autentikusra, akkor darált sertéshúst is használhatunk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Padlizsánok elősütése

  1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, és héjukkal felfelé sütőpapírral borított tepsiben elősütjük, hogy megpiruljon a héja és megpuhuljon a belseje.
  2. Kb. fél óra sütés után kivesszük a sütőből, és ha kicsit kihűltek, átforgatjuk, héjukkal lefelé.

Töltelék

  1. Az olívaolajban üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát, a babérleveleket, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük a csípőset, csiliszósszal is ízesítsük.
  2. Készre pároljuk a darált húsos tölteléket. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor pici vízzel pótoljuk. Kidobjuk belőle a babérleveleket.
  3. A közben kihűlt padlizsánok belsejét kikaparjuk, kb. 1-1,5 cm peremet hagyva a héjon. A kikapart sült padlizsánt összekeverjük a húsos raguval, visszatöltjük a padlizsánokba, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 030
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Karniyarik, padlizsán töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

306
padlizsán 2 nagy db
darált pulykahús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
paprika 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 70 g
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 1 teáskanál
babérlevél 3 db