
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Padlizsánok elősütése
-
2 nagy db padlizsán
Töltelék
-
50 dkg darált pulykahús
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db paprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
310
Kalória
32.9g
Fehérje
26.6g
Szénhidrátok
9.2g
Zsír
460.1g
Víz
83.8g
Koleszterin
10.2g
Rost
15g
Cukor
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Padlizsánok elősütése
-
260g padlizsán62 kcal
Töltelék
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Padlizsánok elősütése
-
1040g padlizsán247 kcal
Töltelék
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
57 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
1243
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Padlizsánok elősütése
-
46.6g padlizsán11 kcal
Töltelék
-
22.4g darált pulykahús26 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
9g paprika1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
57
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 710.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 460.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 6320 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.6 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2841 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1391 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 41 mg
Víz
-
Összesen 1840.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 2023 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 25281 micro
-
Lut-zea 1186 micro
Összesen
1243
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1133 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
57
kcal
Elkészítés
Padlizsánok elősütése
- A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, és héjukkal felfelé sütőpapírral borított tepsiben elősütjük, hogy megpiruljon a héja és megpuhuljon a belseje.
- Kb. fél óra sütés után kivesszük a sütőből, és ha kicsit kihűltek, átforgatjuk, héjukkal lefelé.
Töltelék
- Az olívaolajban üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát, a babérleveleket, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük a csípőset, csiliszósszal is ízesítsük.
- Készre pároljuk a darált húsos tölteléket. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor pici vízzel pótoljuk. Kidobjuk belőle a babérleveleket.
- A közben kihűlt padlizsánok belsejét kikaparjuk, kb. 1-1,5 cm peremet hagyva a héjon. A kikapart sült padlizsánt összekeverjük a húsos raguval, visszatöltjük a padlizsánokba, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Török főzőtanfolyam, padlizsánszerelem.