Török töltött burgonya
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
100g burgonya58 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
0g só0 kcal
A feltétekhez (tetszés szerint)
-
100g mexikói keverék92 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g felvágott70 kcal
-
50g virsli135 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
100g burgonya58 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
0g só0 kcal
A feltétekhez (tetszés szerint)
-
100g mexikói keverék92 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g felvágott70 kcal
-
50g virsli135 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
15.3g burgonya9 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
4.6g trappista sajt16 kcal
-
0g só0 kcal
A feltétekhez (tetszés szerint)
-
15.3g mexikói keverék14 kcal
-
15.3g paradicsom3 kcal
-
15.3g uborka2 kcal
-
6.1g csemegeuborka1 kcal
-
2.3g olajbogyó3 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
7.7g felvágott11 kcal
-
7.7g virsli21 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1502.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 354.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 1112 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 856 micro
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1502.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 354.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 1112 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 856 micro
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 394 micro
-
Lut-zea 131 micro
Hozzávalók
A burgonyához
A feltétekhez (tetszés szerint)
-
10 dkg mexikói keverék
-
1 db paradicsom
-
10 dkg uborka
-
1 közepes db csemegeuborka
-
5 db olajbogyó
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.3 csokor petrezselyem
-
5 dkg felvágott
-
5 dkg virsli
Elkészítés
A burgonyához
- A burgonyákat megmossuk, és egyenként alufóliába csomagolva forró sütőbe téve 1 óra alatt megsütjük őket.
- Ezután a sütőt kikapcsoljuk, a burgonyákat pedig fogyasztásig benthagyhatjuk, akár fél-1 órán keresztül is elég melegek maradnak a továbbiakhoz.
- Előkészítjük a tetszés szerinti feltéteket.
- Közvetlenül fogyasztás előtt elővesszük a forró krumplikat, kicsomagoljuk, kisebb tálakba/ tányérokba helyezzük őket. Hosszában felvágjuk, és kettéhajtjuk a képen is látható módon. A belsejüket villával óvatosan kikapargatjuk, összetörjük, a burgonya közepébe igazítjuk.
- Rádarabolunk 1 tk vajat, sózzuk kicsit, és megszórjuk 1 ek reszelt sajttal. Majd mikor a sajt már szépen megolvadt, villával vigyázva összekeverjük a burgonya tartalmát.
- Tetszés szerinti feltétekkel tálaljuk, majd azokat szépen ráhalmozzuk. (Nekünk talán furcsa lehet, de kinn bizony jár mellé a ketchup és a majonéz is.)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 15646
- Feltöltés dátuma: 2010. június 17.
Ajánló
Remek gyors vacsora, ami nem mellesleg a sokféle feltétnek köszönhetően igen jól alkalmazkodik a család kis és nagy tagjainak eltérő ízléséhez. Én most ezeket a feltéteket készítettem elő, ez egy hagyományos és egyszerű megoldás. No de készíthetünk hozzá bármilyen húsos vagy zöldséges ragut is, a variációknak csak a képzelet és az ízlés szab határt. Figyelem! A hozzávalók /FŐ értendők!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az első nyár az alanyai tengerparton és éjszakában... örökké csodás emlék marad. Ott volt szerencsém először ehhez az ételhez egy kis gyorsétteremben, amit ha párom nem ajánlgat oly hevesen, magamtól valószínűleg meg sem kóstolok. Szerencsére kipróbáltam, és azóta én is csatlakoztam a kumpir-rajongók és immáron készítők széles táborához. Plusz egy-két kép itt.