r
Nosalty Logó

Avokádókrémes édesburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Avokádókrémes édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6084 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    12169 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát megmossuk, hosszában kettévágjuk, a vágott felületüket olajjal megkenjük, majd a vágott felülettel lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  2. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40 percig sütjük.
  3. Közbe elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádót kettévágjuk, a magot kiemeljük, a húsát egy kanállal kiszedjük, villával elnyomkodjuk, a citromlével elkeverjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomhúst apróra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük, durvára vágjuk.
  4. A hagymát, a paradicsomot és a koriander felét az avokádóhoz keverjük. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
  5. Az édesburgonyát kivesszük a sütőből, a vágott felülettel felfelé fordítjuk, egy villával megszurkáljuk. Kevés sóval, borssal és a reszelt sajttal megszórjuk, és visszatoljuk a sütőbe további 5 percre.
  6. Kivesszük a sütőből, tányérra helyezzük, elosztjuk rajta az avokádókrémet, megszórjuk a maradék korianderrel és a gránátalma-magokkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5253
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajánlom mindazoknak, akik az édesburgonyát és az avokádót szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!