r
Nosalty Logó

Török joghurtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
klaukara
Török joghurtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Szirup

Sütemény

Összesen 405 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Szirup

Sütemény

Összesen 2428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Szirup

Sütemény

Összesen 208 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 405 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4452.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 2428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Szirup

Sütemény

Elkészítés

Szirup

  1. A cukrot, a vízzel 5 percig melegítjük, épp csak annyira, hogy a cukor elolvadjon.
  2. A citromlevet hozzáadva 1-2 percig tovább melegítjük. Félretesszük.

Sütemény

  1. A hozzávalókat konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  2. 24x30-as tepsiben vagy jénaiban 180 fokon készre sütjük (tűpróba).
  3. A langyosra hűlt szirupot, a még kicsit meleg sütemény tetejére öntjük, és 5-10 percre letakarjuk egy fedővel.
  4. A kihűlt süteményt pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 11994
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Török joghurtos sütemény
klaukara 27 recept

Egyszerű, gyors, Törökországban gyakran készített sütemény.

Hozzászólások

ianau001

Ennyire hihetetlenül finom és egyszer? sütit gratulálok! Úgy kapkodta a családom mintha soha nem ettek volna édességet köszönjük!

klaukara

Örülök, ha ízlett. Ezt itt Törökországban minden háziasszony szívesen készíti, egyszer?, de finom, a gyakori vendégek miatt szinte mindig van a h?t?ben sok helyen.

Veres Ibi

A búzadaránál nincs egy kis keveredés a mértékegység körül? Egyébként kukoricadarával és durum lisztel készítettem el, és így is sikerült. :) Sajnos nem tudom milyennek kell lennie, de finom volt. Az én ízlésemnek talán kicsit édes, de nem rossz. Egyébiránt ilyen különlegesnek számító receptnél segítség lenne, ha benne lenne a leírásba, hogy milyen állagot kellene elérnünk. Így könnyebb lenne alakítani a tésztán készítés közben, ha valami nem olyan, amilyennek lennie kellene.

klaukara

Kedves Ibi! A búzadaránál a török mértékegységet vettem alapul (teáscsésze) ahol egy pohárka búzadara kb. 50 gr (80 ml). Az állagot tekintve puhának, omlósnak kell lennie, majdnem szétesik ha hozzáérsz a villával. A déli területeken azért ilyen édesek, sziruposak az édességek, mert így állnak el hosszabb ideig, a krémes sütik gyorsan megromlanának (persze ezért van h?t?, de ezeket az édességeket az utcára kitett pultokban is árulják a meleg nyár közepén, h?tés nélkül). A cukrot a szirupban mindenki ízlése szerint változtathatja, miel?tt ráöntöd a sütire kóstold meg, ha túl édes, önts hozzá vizet még!

villers

A kérdez? a nyers tészta állagára gondolt, hogy mennyire híg (mondjuk palacsintatésztaszer?, vagy nokedli állagú, stb), hogy tudjuk liszttel/darával s?ríteni, esetleg hígítani, ha úgy érezzük...

Hozzávalók

Szirup

Sütemény

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.