r
Nosalty Logó

Tonkababos narancsos csokoládé mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Tonkababos narancsos csokoládé mousse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta alap

Mousse

Tetejére

Összesen 697 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta alap

Mousse

Tetejére

Összesen 2093 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta alap

Mousse

Tetejére

Összesen 343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 697 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 2093 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

Tészta alap

Mousse

Tetejére

Elkészítés

Tészta alap

  1. A kekszet és a hideg vajat késes robotgépben összedolgozzuk.
  2. Három kerek sütőformát egy sütőpapírral bélelt tepsibe állítunk, s egyenlően elosztjuk benne a tésztát. Simára lenyomkodjuk.
  3. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.

Mousse

  1. A csokoládét egy keverőtálban vízgőz felett megolvasztjuk, vigyázva, hogy ne melegítsük túl.
  2. Amint elkezd olvadni, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, teljesen elkeverjük benne.
  3. A tojássárgákat a cukorral, az összetört tonkababbal és a likőrrel világosodásig keverjük, majd elkeverjük a hűlő csokoládéval.
  4. A négy tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojásfehérjék egyharmadát alaposan elkeverjük a csokoládés-tojásos masszával, majd a következő harmad fehérjét már óvatosan elegyítjük a csokis masszával, hogy ne törjön össze a hab, de mégis egynemű legyen. Ugyanígy járunk el a fehérje utolsó harmadával.
  6. A kihűlt kekszalapra töltjük a formát színültig a mousse-szal. Az elkészült édességet egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. Fél dl vízben 5 dkg cukrot felteszünk forrni, és hozzáadjuk a narancsról vékonyan lehántott héját, melyet julienere vágtunk. Addig forraljuk, míg teljesen besűrűsödik.
  2. Az elkészült édesség tetejére néhány szál hideg kandírozott narancshéjat teszünk némi sziruppal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 8x8
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1570
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tonkababos narancsos csokoládé mousse
Évi néni 1830 recept

Mivel a kandírozott narancshéj szeletek szirupban eltéve ott figyeltek a hűtőmben napok óta, kérlelve, hogy készítsek belőlük valami finomat, és tonkababot is vettem, nem volt kétséges, hogy valamit alkotok belőlük. Sajnos nem tudtunk várni egy napot, míg az ideális állagot eléri, így bizony a külcsín elmaradt, de a belbecs nagyon is ott volt. 

Hozzávalók

Tészta alap

Mousse

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek