r
Nosalty Logó

Tonhalas-sajtos reform croissant

NS
Tonhalas-sajtos reform croissant
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

227
Kalória
17.3g
Fehérje
9.2g
Szénhidrátok
13.2g
Zsír
21.7g
Víz
15.8g
Koleszterin
1.9g
Rost
443.2mg
Cukor
  • 28% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

Összesen 227 kcal
  • 28% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

Összesen 1133 kcal
  • 28% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

Összesen 245 kcal
  • 28% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 227 kcal
  • 28% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1133 kcal
  • 28% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Fogunk egy tálat, és belemérünk mindent. Még a sorrenddel sem törődünk (na jó, a liszteket mértem ki először). Csak annyi, hogy a kókuszzsírt felmelegítjük, mielőtt a tésztához öntjük. A makadámdióliszt és a mandulaliszt helyett mehet zabliszt vagy teljes kiőrlésű liszt, kókuszliszt. (Nem a liszten múlik szerintem, bár nekem ez volt az első próbálkozásom.)
  2. Miután a tálba mérünk mindent, összegyúrjuk a tésztát (addig gyúrtam, amíg már nem ragadt).
  3. Kb. 40 percet hagyjuk állni a tésztát. Amíg áll, addig megcsináljuk a szószt.

Tésztába szósz

  1. Aprítógépbe mérjük az összes hozzávalót (a paprikát és bazsalikomot feldarabolva természetesen), majd expressz sebességgel összeturmixoljuk a szószt.
  2. A tésztát 5 egyenlő részre vágjuk, majd egyesével kinyújtjuk azokat. A kis kör alakú tésztákba mérjük arányosan a szószt, majd feltekerjük őket. Valamennyi kókuszzsírral megkenjük a tészták tetejét, és megszórjuk lenmaggal (lehet tojással is megkenni a tészta tetejét, de én most ezt kihagytam).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztákat (croissantokat), majd előmelegített sütőben, kb. 170 °C-on, 25 perc alatt készre sütjük azokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a péksütiket... az egészségeseket :-) na ez az :-) és ebben tényleg csak az van, aminek lennie kell :-)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...