Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás cottage cheese-zel töltött kifli

Medvehagymás cottage cheese-zel töltött kifli
Medvehagymás cottage cheese-zel töltött kifli
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy kis krumplipürém tegnapról. Nem szeretek semmit kidobni, és olyan kevés volt már, de erre a célra pont megfelelt. Fiam versenyezni ment, így reggel friss kiflivel bocsáthattam útjára. Anyai szívem izgatott volt, féltem, hogy reggel nem készülök el időben vele, hogy hajnali 3-kor kipattant a szemem, kiszaladtam a konyhába, összekészítettem a hozzávalókat a kenyérsütőbe, majd nyugodtan dőltem vissza az ágyba, rajtam most már nem múlik semmi. Attól, hogy pürét tettem a kiflibe, annyira könnyű és légies, puha lett, hogy.... Két tepsivel lett belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A felfuttatott élesztőhöz adjuk a tejfölt két tojás sárgáját, egynek a fehérjét, a joghurtot, a krumplipürét, az olvasztott vajat, végül a liszteket és a sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet 1 óra alatt megkelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkén átgyúrjuk, két adagra osztjuk, kinyújtjuk kerekre, 8-10 cikkre osztjuk.
  4. A medvehagymát felaprítjuk, hozzákeverjük a cottage cheesehez, esetleg kissé borsozzuk, egy lapos evőkanálnyit a kiflikbe töltünk, feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távolabb, mert jól megnőnek, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 15 percet kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x2 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós töltött kifli, sajtos medvehagymás kifli, töltött kelt kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505
burgonyapüré 10 dkg
tej 1 dl
joghurt 2 dl
vaj 5 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 1 db
graham-liszt 10 dkg
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
cottage cheese 40 dkg
medvehagyma 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
sajt 15 dkg