Makadámdió

Makadámdió

Leírás

Az ausztrál makadámdiófa gömbölyű gyümölcse: fehér-bézses színű, kellemesen édeskés, vajas ízű és magas zsírtartalmú a diószerű mag. Nyersen, vagy pörkölve kapható. Rendkívül kemény a héja, ezért a boltokban mindig pucolva árulják. Leginkább édességekhez, fagylaltokhoz használatos, de Ázsiában curry-be és ragukhoz is adják. Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, gazdag omega-7 és omega-9 zsírsavban, és olyan polifenol-összetételt tartalmaz, ami rendkívül kedvező hatással van egészségünkre. Már rövid ideig történő makadámfogyasztás is kedvezően csökkenti az oxidatív stresszt, a trombózis és a gyulladások, valamint a koszorúér-megbetegedés kialakulásának kockázatát, emellett rost és fehérjetartalma is jelentős.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után légmentesen lezárva, hűtőszekrényben.

22 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek