Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas fusilli Vikikonyhától

Tonhalas fusilli Vikikonyhától
Tonhalas fusilli Vikikonyhától
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig - bár tudom, hogy egy jól bevált elkészítési mód - furcsa elképzelésnek tartottam, hogy a tonhal nem citrommal, kukoricával és majonézzel párosul, hanem paradicsommal, olívabogyóval és sajttal, de az egyik sorozatban tonhalas pennét ebédeltek és olyan jól nézett ki, hogy muszáj volt kipróbálnom :). Az eredmény meglepően finom lett (ráadásul az egész nagyon egészséges), még a barátomnak is nagyon ízlett, aki nem rajong a tésztákért, sem a tonhalért. A receptet képekkel megtekinthetitek a honlapomon!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, közben feltesszük a tésztát főni.
  2. A paradicsomot apróra vágjuk, rádobjuk a hagymára, és puhára főzzük.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a tonhalat.
  4. Belenyomjuk a fokhagymát, még 3-4 percig főzzük lassú tűzön, mert könnyen odaég.
  5. A tésztát és a szószt tálba szedjük, végül a tetejét reszelt sajttal díszítjük.
  6. Minden falathoz kapjunk be egy fél olívabogyót :)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 070
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikikonyha

Mióta szakács: 2013.07.13.
6 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-paradicsomos fusilli, tonhalas tészta olajbogyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

887
vöröshagyma 1 közepes db
tonhalkonzerv 100 g
fokhagyma 3 gerezd
paradicsomszósz 2 ek
paradicsom 1 közepes db
trappista sajt 20 dkg
olívaolaj 2 ek
olajbogyó 20 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fusilli tészta 160 g