r
Nosalty Logó

Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5872 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    731 micro
  • K vitamin:
    721 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    902 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17616 micro
Összesen 1980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2085 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 ek olívaolajon megpirítjuk a fenyőmagokat, majd kivesszük őket a serpenyőből.
  2. Az apró szeletekre vágott fokhagyma következik. Mikor megdinszteltük, rádobjuk a spenótot (ha túl nagy adag, több részletben), s néhány perc alatt, folyamatosan kevergetve megpároljuk.
  3. Feltesszük a tészta vizét főni, sózzuk, 1 ek olívaolajat teszünk bele, s ha forr, beledobjuk a pennét.
  4. A salottahagymákat apróra vágjuk, az utolsó kanál olívaolajon puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk az apró fecnikre tépett lazacot.
  5. Kicsit összeforgatjuk őket, ráöntjük a tejszínt, s beletesszük a spenótot is. Néhány percig együtt forraljuk őket, hogy picit besűrűsödjön a szósz.
  6. Mikor a tészta ízlésünknek megfelelően megfőtt, a szósszal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 25361
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Hűtőben talált hozzávalókból készült fogás. Én ugyan nem igazán rajongok a tésztaételekért, de házigazdáim boldogan vacsoráztak belőle. Ami biztos, hogy az szósz ízkompozícója nekem is tetszett : ). Viszont vigyázat, a tejszín miatt elég nehéz étek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...