Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas gnocchi

Tonhalas gnocchi
Tonhalas gnocchi
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szakácskönyvtár sorozat Tészták c. részében akadtam rá erre a receptre. Gyorsan összedobható, nagyon finom. Kicsi fiam reggelire ette és szerencsére nem volt gondja az új ízzel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt).
  2. Az olívaolajat és a vaj  felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben üvegesre pároljuk.

  3. A tonhalat apró darabokra, az olívabogyót karikára vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a fokhagymához. Beleöntjük a citromot, beledobjuk a kapribogyót. Addig keverjük, amíg az összes hozzávaló felforrósodik.
  4. Belekeverjük a kifőtt gnocchikat, rámorzsoljuk a maradék vajat, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és jól átforgatjuk.
  5. Melegen tálaljuk.




 

 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 30 007
elküldve: 8
receptkönyvben: 328
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gnocchi tonhallal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cscsabee
cscsabee Wed, 2017-10-25 12:43

Szárított paradicsommal készítettem én is, zseniálisan finom! Köszönöm a receptet, mindig óriási a sikere! :)

Amine
Flowerbomb / Amine Sat, 2010-01-09 19:58

Egyszerü, de nagyszerü recept. Szárított paradicsomot is tettem bele, így még finomabb.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-08-06 13:36

Sziasztok,

ami még nagyon (!!) jó a tonhalas tésztákhoz, az a szárított paradicsom, apróra vágva. én azt is szoktam pirítani kicsit a fokhagymán.

587
gnocchi 60 dkg
fekete olajbogyó 15 db
kapribogyó 1 ek
fokhagyma 5 gerezd
citromlé 2 ek
vaj 4 ek
olívaolaj 4 ek
tonhalkonzerv 320 g
petrezselyem 2 ek