Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel

Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel
Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gnocchit, sokszor csinálom is. Különböző szószokkal, sütve, vagy akár "csak" magában is.
Receptjeim között több elkészítési mód is megtalálható! Itt pedig lépésről lépésre (is)!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

ajánlat

Bármilyen szósszal, körítéssel tálalhatjuk, de a rómaiak legszívesebben egyszerűen csak vajjal vagy sugoval és parmezánnal fogyasztják. Sugonak nevezik az olaszok azt, amit mi mártásnak, szósznak vagy ragunak neveznénk. 

Ez lehet egészen egyszerű paradicsommártás, lehet húsos, halas, gombás, sajtos és még ki tudja hányféle...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük.
  2. A főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a meglangyosított tejjel, a liszttel, a tojással és sóval.
  3. A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra sodorjuk, hengeres rudakká, melyeket 1-1 cm hosszú darabkákra vágunk. 
  4. A sodratokat avagy nudlikat magunktól "ellökve" tenyérrel megsodorjuk.
  5. A gnocchikat egy süthető kis tálkába tesszük, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt gruyère sajttal.
  6. A sütőt grillre kapcsolva, készre sütjük.

  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 128
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes gnocchi gruyére sajttal, sütőben sült tejszínes-sajtos gnocchi

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Sun, 2011-05-08 20:08

Szia,

eddig még nem sikerült, most reménykedem..:-)
(hagyni kell kihűlni a hozzávalókat formázás előtt? )

T.

Mizu
Mizu Tue, 2011-03-22 14:25

Szia Szandra!
Lehet mélyhűteni a gnocchi-kat? Még a sütés előtt, vagy kicsit elősütve/főzve?
Mélyhűtés után felolvasztva, vagy fagyottan tegyem a sütőtálba a többi hozzávalóval?
köszi
Mizu

Sandra G
Chez Sandra / Sandra G Tue, 2011-03-22 15:04

Szia,

nyugodtan, végülis a gombócokat is lehet.
Én úgy szoktam az ilyeneket, hogy egy tálcára teszem őket egymástól kis helyet hagyva (hogy ne ragadjanak össze), és amikor már megfagytak akkor teszem őket zacskóba. Így egyenként lehet kivenni őket a zacskóból!

Én fagyottan tenném, bele a tálkákba, hozzátéve a többi hozzávalóval.

üdv S.

Sandra G
Chez Sandra / Sandra G Tue, 2011-03-22 11:08

Szia Éva,

a gruyere sajt alapból egy kissé kesernyésebb, csípősebb ízű sajt. tehát mindenképpen valami hasonló ízvilágú sajtot kell keresni helyette..
Nem igazából ugyanaz az íz, de végső esetben el tudom képzelni egy kis füstölt sajttal akár. De a végeredmény nem lesz ugyanaz

A gruyere sajt nem véletlenül a világ legfinomabb sajtja lett 2010ben :)

Jó kísérletezést, oszd majd meg Velünk, hogy mivel helyettesítetted végül!

jó kísérletezést!
üdv S.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-22 10:54

Kedves Sandra G!

Nagyon tetszik a recepted!:-)) Elmentettem. Abban tudsz segíteni, ha nincs ilyen sajtom otthon, akkor milyennel lehet helyettesíteni, ha lehet? Várom a válaszodat.:-)
Éva-Anyóca

487
burgonya 40 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tej 0.5 dl
tojás 1 db
1 teáskanál
habtejszín 1 dl
gruyére sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint