r
Nosalty Logó

Tonhalas babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Tonhalas babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 665 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2660 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 283 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 665 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5465.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 2660 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
  2. Leveskockával megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  3. A halat roston megsütjük, nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A hagymát vékony negyedszeletekre vágjuk, az olajbogyókat megfelezzük.
  5. Az olajból a citromlével, sóval, borssal és a finomra vágott fűszerekkel dresszinget készítünk.
  6. A lecsurgatott babot a hagymával és az olajbogyóval együtt a dresszinggel elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a halat és legalább egy órán át hagyjuk összeérni.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26047
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 07.

Ajánló

Böjti menüajánlatom:   Tonhalas babsaláta Aranygaluska

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tonhalas babsaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Toszkánából származik a recept, ahol eredetileg melegen, főételnek tálalták. Konzerv tonhalból is kitűnő.

Hozzászólások

szépróza

és konzervb?l hogy csinálod? gondolom, akkor nem kell sütni...

berjudit

kedves olvasóim szeretettel ismertetem, a mai ebédet: csirke szárny,és comb 4db vöröshagyma, f?szerek, ki mit szeret, én elég csíp?sen f?zök, így mindenkinek izlésére bízom.- só, bors, paprika, paradicsom.- Pörkölt alapot készítettem a megmaradt csirkeleves leszedett zsiradékából,két kisebb vörös hagymával, és 2db fokhagyma került bele.- a megmosott, és feldarabolt csirke alapanyagot beletettem, ebbe a szaftba, és nagyon kevés vizet öntöttem alá.- hagytam a saját levét engedni, és ebben lassú t?zön párolódni.- mikor a husi megf?tt, beletettem a mirelit zöldborsót, / ez is lehet izlés szerini,/ én szeretem,- így elég sok került bele.- nagyon jól sikerült, és mindenkinek ajánlom, nagyon b?séges ebéd. akár tésztával, vagy f?ttkrumpli körettel.,tejföllel.- Nagyon jó étvágyat kívánok

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek