r
Nosalty Logó

Töltött tarja Mónika konyhájából

Nánásiné Lehner Mónika
Töltött tarja Mónika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Töltelék

668
Kalória
53.3g
Fehérje
5g
Szénhidrát
47g
Zsír
221.8g
Víz
324.7g
Koleszterin
589.7mg
Élelmi rost
946.3mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Töltelék

Összesen 668 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Töltelék

Összesen 4008 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Töltelék

Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 668 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.9 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7672.2 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    3733 mg
  • Nátrium
    1768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    680 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    1838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 4008 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A megmosott tarjába egészben, ujjnyi szeleteket vágunk. A szeleteket nem választjuk el teljesen, bevágjuk egészen a hús aljáig, vigyázva, hogy a hús egyben maradjon.
  2. Az étolajjal bekenjük a hús felületét - az alját is és szeleteket is. Ugyanezt a műveletet elvégezzük a fűszerekkel is, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. A fűszerezésnél is bevethetjük a fantáziánkat, pl. más változatban kenhetünk tormakrémet is a szeletek közé, vagy pl. barbecue szósszal is ízesíthetjük.

Töltelék

  1. Csak a fantázia szabhat határt, hogy mivel töltjük meg a hússzeletek közötti réseket. Én most húsvét lévén főtt tojással, póréhagymával és sajttal töltöttem meg. Lehet tölteni a szeletek közé pl. padlizsánkarikákat, kápia paprikát, mozzarella sajtot, vagy sonkaszeleteket, juhtúrót, lilahagymát, vagy kolbászt.
  2. Sütés: Én sütőzacskóban készítem. 180 fokos sütőben sütjük 2 óra 40 percig. Az eredmény nagyon finom, omlós állagú lett, ugyanakkor a hús külsején keletkezett ropogós kéreg is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 160 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek