r
Nosalty Logó

Arabos töltött csirkemell

Évi néni
Arabos töltött csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltött csirke

Rizsköret

Párolt édeskömény

635
Kalória
55.1g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
20g
Zsír
415.6g
Víz
236g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltött csirke

Rizsköret

Párolt édeskömény

Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltött csirke

Rizsköret

Párolt édeskömény

Összesen 2548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltött csirke

Rizsköret

Párolt édeskömény

Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2678.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1809 micro
Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10715.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    6967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    5874 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7235 micro
Összesen 2548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Töltött csirke

  1. A két nagy csirkemellfiléről a lelógó részeket levágjuk, apróra vágjuk késsel. A filét két vastag szeletre vágjuk, melynek közepét felszúrjuk, evvel zsebet készítünk a hússzeletbe.
  2. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. Az aszalt sárgabarackot, a datolyát kis kockákra vágjuk, és a feldarabolt csirkehúshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A korianderlevelet felaprítjuk, és szintén a húshoz keverjük. Így teszünk a pisztáciával is, majd az egészet elkeverjük egy kisebb felvert tojással, ami majd összetartja a masszát.
  5. Egy nyomózsák segítségével egyenletesen elosztva a négy felszúrt hússzeletbe töltjük a tölteléket.
  6. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy kanál szőlőmagolajat, és közepes lángon megpirítjuk a húsok egyik oldalát, mikor szép piros lett, megfordítjuk, és lefedve addig pirítjuk, míg a másik oldala is megpirul.

Rizsköret

  1. A rizst egy teáskanálnyi olajon megpirítjuk kissé, majd sózzuk, és felengedjük annyi forró vízzel, ami egy ujjnyira elfedi. Letakarva megpároljuk.
  2. A végén hozzáadjuk a zsenge zöldborsót, belekeverjük a forró rizsbe, és újra letakarjuk.
  3. Ha már langyos a rizs, hozzákeverjük a kis kockákra felaprított kápia paprikát és egy kis méretű felvert tojást és egy kanálnyi édes chiliszószt (ez is segít benne, hogy összetapadjanak a szemek). Alaposan összekeverjük.
  4. Vizes kézzel maroknyi zöldséges rizst először golyóvá gyúrunk, majd tenyereink közt kissé ellapítjuk.
  5. Felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál olajat, és a rizspogácsák mindkét oldalát világosbarnára sütjük.

Párolt édeskömény

  1. Az édeskömény tetejét és alját levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy kanál szőlőmagolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés borral. Hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.
  3. Hozzáöntünk egy kevés fehér balzsamecetet, és fedő alatt néhány percig pároljuk, hogy az ízek átjárják, de maradjon még kicsit roppanós.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p

A TV-ben láttam a receptet, s még aznap el is készítettem.

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek