r
Nosalty Logó

Töltött sünik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött sünik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Összesen 698 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Összesen 5589 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Összesen 282 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 698 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    330.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11031.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2358 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    5728 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 5589 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszteket a sóval összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és annyi tejet, amennyit a gyúrás alatt felvesz.
  4. Miután összegyúrtuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Töltelék

  1. A szalonnát és a lilahagymát kockákra szeleteljük, és kicsit megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az összenyomott fokhagymákat és annyi tejfölt, hogy sűrű tölteléket kapjunk.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük, én oregánót használtam.

Formázás, sütés

  1. A megkelt tésztát gyúródeszkán henger alakúra sodorjuk, és 16 részre osztjuk. Ezeket egyesével megtöltjük, és buci alakúra formáljuk. (A rozsliszt miatt nehezebben lehet formálni a tésztát, ezért a töltelékkel óvatosan kell bánni.)
  2. Kivajazott vagy zsírozott tepsibe helyezzük őket, és következhet a formázás: az orrot ujjbenyomkodással lehet kialakítani, a tüskéket pedig ollóval összecsippentve. A szemek helyére egy-egy egész borsszemet teszünk.
  3. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2417
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy blogon láttam az eredeti receptet, és a saját ízlésemre formáltam.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek