Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Skót töltött zsemle

Skót töltött zsemle
Skót töltött zsemle
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepi asztalunk legszebb és legegyszerűbben elkészíthető finomsága lehet ez a skót töltött zsemle. A zsemlékhez a dagasztást géppel is elkészíthetjük, de én azt szeretem, amikor a kezemmel dolgozom ki a tésztát. Természetesen a süteményünk ízesíthető különböző szezonális gyümölcsökkel is, annyit kell csak tennünk, hogy a tejszínhabhoz adagoljuk őket.

hozzávalók / 6 adag

Zsemlék:

Máz:

Töltelék:

Szólj hozzá!

elkészítés

Zsemlék:

  1. Egy nagy edénybe tesszük a szárított élesztőt, a langyos vizet és 1/2 teáskanál cukrot.
  2. Kicsit összekeverjük, majd letakarjuk, és hagyjuk kicsit dagadni az élesztőt.
  3. Közben egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, hozzáadjuk a vajat és a felvert tojást. Amikor felforrt, az élesztőhöz öntjük. A lisztet, a cukrot és a sót is hozzáadjuk, majd kézzel szép simára dagasztjuk.
  4. Konyharuhával lefedve meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy a kétszeresére nőjön. A tésztából 12 db kis zsemlét formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket.
  5. A sütőt 175 fokra melegítjük elő, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük a zsemléket.

Máz:

  1. Amíg sülnek a zsemlék, egy csészébe kikeverjük a porcukrot és a vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen a máz.
  2. A zsemléket kivesszük a sütőből, és mindegyik tetejét lekenjük a mázzal. Ezt követően újra a sütőbe tesszük a zsemléket körülbelül 5 percre, ezalatt az idő alatt szépen megpirosodik a tetejük.

Töltelék:

  1. A zsemléket hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk őket, és a kemény habbá vert tejszínhabbal töltjük meg. Végezetül pedig porcukorral szórjuk meg a zsemlék tetejét.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: skót
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes töltött zsemlék, házi zsemle töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

849
instant élesztő 7 g
víz 200 ml
cukor 75 g
tej 300 ml
vaj 95 g
1 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 630 g
porcukor 4 teáskanál
víz 6 teáskanál
habtejszín 500 ml
porcukor 20 g