r
Nosalty Logó

Töltött sertésláb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Töltött sertésláb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús

Összesen 735 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús

Összesen 2935 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús

Összesen 146 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    6991 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 735 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5321.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    2441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2540 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    27965 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 2935 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    1407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Hús

Elkészítés

Hús

  1. A sertéskörmöket sós, ételízesítős vízben puhára főzzük, tálcán kéz melegre hűtjük.
  2. Ha meghűlt, a csontokat eltávolítjuk, és szépen visszarendezzük „láb” formátumra.
  3. Folpackkal letakarva hűtőben kicsit megdermesztjük, amíg a többi munkával elkészülünk.
  4. Az édesburgonyát káposztareszelőn, a sárgarépát és a fokhagymát sajtreszelőn lereszeljük. Mindhármat hozzáadjuk a darált húshoz, a tojással és a fűszerekkel együtt.
  5. Kézzel alaposan összegyúrjuk, elosztva rárakjuk a meghűlt sertéslábakra, szépen megformázzuk.
  6. A szalonna csíkokat kettévágjuk és beburkoljuk vele a tölteléket.
  7. Egy hőálló tál alját kikenünk zsírral, beleterítjük a szálasra vágott káposztát, picit megsózzuk és befűszerezzük.
  8. Elrendezzük rajta a tölteléket, a megtöltött lábak között a karikákra vágott burgonyát és a kisebb darabokra vágott répákat. Ezeket is sózzuk, fűszerezzük.
  9. Lefedjük sütőfóliával, kb. 40 percig sütjük, majd ezt levéve addig pirítjuk, amíg a szalonna szép pirosra megsül.
  10. Sülés közben a paszternákból pürét készítünk, tálaláskor ezt tesszük a tál aljára, erre a töltött lábakat, köré a megsült zöldségeket.
  11. Hidegen is nagyon finom, így nagyobb mennyiség is készülhet belőle.
  12. Szépen szeletelhető, így ha köret nélkül sütjük, akár kenyérrel, bagettel, vagy friss zöldségekkel csomagolható munkahelyre, túrára is.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 659
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 24.

Ajánló

Köret: tetszőleges mennyiségű fejes káposzta, édesburgonya, sárgarépa, paszternák, őrölt fekete bors, morzsolt bazsalikom, őrölt rozmaring, őrölt szerecsendió

Receptkategóriák

Töltött sertésláb
Bodnár Évi 17 recept

Hozzávalók

Hús

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek