Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sajtos fánkocskák

Töltött sajtos fánkocskák
Töltött sajtos fánkocskák
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukrásznak tanulok, és ez lesz az egyik vizsgatételem. Itthon nagyon szeretik anyukámék a sós sütiket, így két legyet ütöttem egy csapással: tudtam nekik is kedveskedni, és gyakorolni is tudtam a vizsgámra.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát elkészítjük: A zsiradékot a vízzel, sóval és a cukorral egy edényben felforraljuk.
  2. Állandó kevergetés mellett hozzászitáljuk a lisztet.
  3. Addig kevergetjük folyamatosan, amíg el nem válik az edény oldalától a tésztánk. Vigyázzunk az aljára, oldalára, hogy le ne égjen.
  4. Levesszük a tűzről, majd fakanállal egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat, ügyelve arra, hogy mindig jól eldolgozzuk az egyenként hozzáadott tojást.
  5. Sütőlemezre sima vagy csillag csöves nyomózsákból kicsi, félgömb alakú halmokat formázunk. Először 230°C-on, majd 180°C-on, két ütemben megsütjük.
  6. Elkészítjük a sajtkrémet: Kevés Hulala tejszínben (nem kell megijedni, a sajt, a só és a bors ellensúlyozza a tejszín édességét) elkeverjük a tojássárgát, a sót és a borsot, majd beletesszük a reszelt sajtot.
  7. A maradék tejet feltesszük főni, és amikor már forr, akkor a sajtos pépet hozzákeverjük. Forrásig főzzük. Levesszük a tűzről.
  8. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt sajtkrémhez adjuk.
  9. A megsült tészták kalapját levágjuk, és betöltjük a sajtkrémmel. Szeletelt uborkával, paradicsommal (vagy akár citrommal, petrezselyemmel, kolbász, sonka darabkákkal) díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 702
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikra

Mióta szakács: 2010.09.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos fánkocska, sajtkrémmel töltött sós minifánk, sós fánkocskák sajtkrémesen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sunbird75
sunbird75 Mon, 2014-01-20 22:16

Lehet, hogy butaságot kérdezek de mit jelent az, hogy 230 és 180 fokon két ütemben megsütjük? Melyikkel kell kezdeni és mennyi ideig? Sima sütő vagy légkeveréses? Bocs de nekem ez nem világos :)

Control
Control Tue, 2013-05-21 14:15

Tőlem is csillagos ötös!
Sok sikert a vizsgához: Éva

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 08:42

Sok sikert, NAGYON szépek! Tõlem is csillagos ötös!!! Üdv, Torma :)

584
sertészsír 100 g
finomliszt 100 g
víz 1 dl
tojás 4 db
2 g
cukor 2 g
füstölt sajt 12.5 dkg
trappista sajt 12.5 dkg
vaj 50 g
növényi habtejszín 2 dl
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprika 2 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
citrom 1 db
petrezselyem 0.5 csokor