r
Nosalty Logó

Baconös-hagymás túrófánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Baconös-hagymás túrófánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 941 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3761 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 941 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 3761 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 212 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a liszttel, a búzadarával és a tojással, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük 15 percre.
  2. Közben a bacont zsírjára sütjük, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Kivesszük a hűtőből a túrós masszát.
  3. A masszából diónyi gombócokat készítünk, és mindegyik közepére teszünk egy-egy tk. hagymás baconös tölteléket.
  4. Forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.
  5. A kaprot finomra vágjuk, a fokhagymát szintén. Összekeverjük a tejföllel, sózzuk, majd a fánkok mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4550
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fánkot ilyen ízesítésben még nem kóstoltál!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.