r
Nosalty Logó

Juhászlabda

Lizinka_
Juhászlabda
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

544
Kalória
18.3g
Fehérje
24.5g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
55.4g
Víz
49.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

  1. Az olajat feltesszük a tűzre egy kisebb serpenyőbe, hogy mire elkészül a habos massza, ne kelljen várakozni a kellő hőfokra, hanem azonnal süthessük.
  2. A tojásfehérjéket a két csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, majd habverés közben beletesszük a borsot és a reszelt szerecsendiót.
  3. Ezután óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk (vegyítjük) a reszelt sajtot.
  4. Az asztalon már várakoznia kell egy mély tálkában a zsemlemorzsának. Ebbe egy kanál segítségével diónyi masszát ejtünk, és gyors mozdulatokkal gömb alakúra formáljuk.
  5. Ezután tesszük a forró olajba, és szép ropogósra sütjük. A kis diócskákból gyönyörű labdák lesznek!
  6. Papírtörlőre szedjük, és melegen kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 18 p

Ez egy közkedvelt, sós finomság a családi receptgyűjteményből, a maradék tojásfehérjék felhasználásával. A habcsók mellett ez is sokszor elkészítésre kerül. Könnyű, sós fánkok, illetve labdák lesznek a habos masszából. Próbáljátok ki! Érdemes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek