r
Nosalty Logó

Töltött paprika csirkemellből

Évi néni
Töltött paprika csirkemellből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombócokhoz

A szószhoz

388
Kalória
29.6g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
411.9g
Víz
118g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombócokhoz

A szószhoz

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombócokhoz

A szószhoz

Összesen 1550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombócokhoz

A szószhoz

Összesen 59 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8746.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    6605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    3273 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 1550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5355 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A gombócokhoz

  1. A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük.
  2. A csirkemellet egy kis fejvöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 1 csapott tk füstölt paprikát adunk hozzá, valamint 1 nyers tojást és a meghűlt rizst.
  3. A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget. A megmaradt húsból gombócokat formálunk.
  4. Egy nagy lábosban 2 ek olajat felforrósítunk, 2 ek lisztet hozzáadva rántást készítünk, és ha elkezd színesedni, felöntjük az alaplével és az 1 l paradicsomlével. Ebbe a lébe fektetjük a töltött paprikákat a gombócokat, adunk hozzá még egy kis fej hagymát, zellerlevelet, 3 ek cukrot keverünk hozzá, és nagyon kis lángon lefedve fél óra alatt készre főzzük.
  5. Ha a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyorsan elkészíthető, itthon megtalálható alapanyagokból megfőzhető ételre volt szükségünk, mert az ünnepet tapétázással töltöttük. Egyébként is több év is eltelik, mire eszembe jut a töltött paprika.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek