r
Nosalty Logó

Töltött paprika Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Töltött paprika Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
26.8g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
468.7g
Víz
108g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1874.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    905 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 1694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3927 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A rizst megmossuk. A paprikákat megmossuk, és kicsumázzuk.
  2. A darált húst egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, az üvegesre párolt hagymát, a tojást. Megsózzuk, borsozzuk, és a majorannával is megszórjuk. Alaposan összedolgozzuk. A paprikákat megtöltjük, a többi töltelékből gombócokat csinálunk.
  3. Közben egy lábosba tesszük a paradicsomlevet és kb. 2-3 dl vizet.Megcukrozzuk és megborsozzuk.Felforraljuk.
  4. Ha felforrt a paradicsomlé, beletesszük a megtöltött paprikákat és a gombócokat. Kb. 45 percig főzzük. Ha kell, utánaízesítünk.
  5. Főtt krumplival tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

A töltött paprika volt Éva barátnőm kedvence. Minden alkalommal, amikor jönnek, ez a fogás is szerepel az elkészítendők között. Nem túl nehéz, és aránylag hamar elkészíthető. Én nem szoktam berántani, mert a rizsből kifövő keményítő besűríti kellően. A cukorhoz, fűszerekhez nem írtam mennyiséget, mert ki édesebben, ki sósabban kedveli. Gyermekkoromban én sem ettem meg édesen, most meg csak úgy szeretem.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek