r
Nosalty Logó

Hadikrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hadikrémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 1246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 4986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 4986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztalapokhoz

  1. A lisztet összedörzsöljük a zsírral, majd beletesszük a cukrot, a tojást és a tejben elkevert szalalkálit. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Négy részre osztjuk, és zsírozott tepsi hátán négy lapot sütünk belőle.

krémhez

  1. A tojásokban elkeverünk kb. 4-5 evőkanál cukrot. Folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, közben csorgatva hozzá kevéske tejet. Amikor folyékony masszát kaptunk, félretesszük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral és a megmaradt kristálycukorral elkeverjük, és beletesszük a vajat, majd felforrósítjuk. Ebbe öntjük folytonos keverés mellet a lisztes-tojásos masszát, és besűrítjük. Aztán levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
  3. A zselatint feloldjuk a vízben, és felforraljuk. Amikor gyönyörűen kitisztult és már nem habos, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A langyos, vaníliás krémbe belekeverjük a langyos zselatint. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. 2-3 órát félretesszük, hogy jól összeérjenek a lapok a krémmel.
  4. Tetejét bőven meghintjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6301
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 21.

Ajánló

Ha nincs nagyon éles, hosszú pengéjű késünk, akkor érdemes a tetejének szánt tésztalapot előre felvágni, és úgy rátenni a krém tetejére!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hadikrémes
Lizinka_ 590 recept

Nagyon régi, kedves családi recept! Húsvétkor hazalátogató családtagok kérésére sütöttem meg.

Hozzávalók

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek