Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muravidéki gibanica

Muravidéki gibanica
Muravidéki gibanica
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal jártunk a Muravidéken, ahol ez a töltelék kombináció a szokásos. 

Nagy mákimádó révén a látogatásunk minden napján ettem (egyet-kettőt :D), aztán hazajőve első dolgom volt leutánozni, kicsit még változtattam is rajta, mert az almát már én gondoltam hozzá, nem mintha nélküle nem lenne eléggé tartalmas! Elhagyható, ha nem akarunk ennyiféle töltelék bekeverésével fáradozni, de miután azzal megvagyunk, csak a rétegezés van hátra. Szóval leírni nagyobb macera volt, mint elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A hozzávalókból is látható, hogy ez egy hadosztálynak is elegendő mennyiség. Ha a cukor soknak tűnik, pótolható xilittel, bár az nagy mennyiségben hajt. Ezért én jobban szeretem a kókuszvirágcukrot, aminek kicsit karamellás íze van és barna színe. De a túróhoz inkább fehér színű cukorpótlót teszek. 

Én olyan nagy kiszerelésű réteslapot kaptam, amiben 18 db volt, így néhol 3 réteget használtam el egyszerre, mivel ha jól számolom, összesen 14 réteslap kell hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelékek elkészítése

  1. A mákot összekeverjük 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával.
  2. A diót összekeverjük ugyancsak 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával.
  3. Az almát lereszeljük, kevés olajon 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és ízlés szerint szegfűszeggel és 1 citrom levével és reszelt héjával megpároljuk, hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, 3 evőkanál tejföllel, 1 citrom levével és lereszelt héjával és a 3 tojás sárgájával. A tojások felvert habját hozzáadjuk.

Összeállítás és rétegezés

  1. Akkora tepsit, amibe a réteslapok kiterítve beleférnek, kikenünk olvasztott vajjal, és egyből beleterítünk 2 db réteslapot. Ezt is megkenjük olvasztott vajjal.
  2. Megszórjuk a máktöltelék felével, és betakarjuk két db réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük.
  3. Rákenjük a túró felét, és befedjük 2 db réteslappal. Olvasztott vaj jön megint.
  4. Elterítjük a dió felét a réteslapon, rákanalazzuk az almatölteléket (kihagyható, mint írtam), betakarjuk 2 db réteslappal, és őt is megkínáljuk olvasztott vajjal.
  5. Ismétlés következik: Maradék máktöltelék, 2 db réteslap, olvasztott vaj, túrótöltelék maradéka, 2 db réteslap, olvasztott vaj, diós réteg, 2 db réteslap, olvasztott vaj.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, és még melegen meghintjük porcukorral, majd kockára vágva melegen kínáljuk. A maradék átmelegítve, vagy hidegen fogyasztható ízlésünk szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 021
elküldve: 12
receptkönyvben: 181
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós-mákos-diós-almás süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2018-07-21 11:52

Szia!
Elkészítettem ezt az izgalmas finomságot. Fél adagot csináltam és jóval kevesebb cukrot használtam fel. A réteslapokat dupláztam. Fantasztikus ízvilág!!
Köszönöm a receptet.
Andi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-07-21 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1004
réteslap 14 db
mák 40 dkg
dió 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 60 dkg
alma 1 kg
napraforgó olaj 1 ek
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 4 csomag
citromhéj 4 citromból nyert
citromlé 4 citromból nyert
tejföl 10 dkg
tojás 3 db
vaj 20 dkg