r
Nosalty Logó

Töltött libanyak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött libanyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5600.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28842 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2607 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2327 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3454 micro
Összesen 3375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Anyakakat alaposan megtisztítjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés libazsíron, 2 evőkanálnyi vizet hozzáadva a libamájat megsütjük.
  3. Ha ez kész, burgonyatörővel összetörjük, hozzáadjuk a felaprózott hagymát, gombát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesíthetjük majoránnával,kevés pirospaprikával.Kicsi vizet aláöntve az egészet összepároljuk.
  5. Mikor minden leve teljesen elfőtt, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az aprított főtt tojásokat, a petrezselymet, a tejben megáztatott, jól kifacsart kenyeret. Végül ráütünk egy nyers tojást és alaposan elkeverjük benne (ez fogja összetartani a tölteléket).
  6. A libanyakak keskenyebbik végét cérnával bevarrjuk, majd megtöltjük őket a masszával. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsük túl, mert sülés közben kiszakadhat!
  7. Töltés után bevarrjuk a másik végét is, és bedörzsöljük sóval-borssal.
  8. Tepsibe helyezzük őket, majd minden lúdnyaktetején eloszlatunknyakanként negyed evőkanálnyi libazsírt.
  9. 200-220 fokon a zsírjával időnként locsolgatva ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 170
  • Össznézettség: 102031
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Párolt lilakáposztával és hagymás törtburgonyával mennyei. Ha mégsem fogyasztanánk el rögtön az egészet, másnapra az ízek még jobban összeérnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunk mindig is hagyományőrző volt, de valahogy  Márton napjára soha nem készültünk különösebben odaillő étellel, egészen 3-4 évvel ezelőttig. Ekkor készítettünk ugyanis először töltött libanyakat nagypapám receptje alapján, és azóta ilyenkor minden évben megismételjük, bár én minden nap szívesen csemegézgetnék belőle. Más alkalomra is kiváló, akár előételként is, hidegen, vékonyan felszeletelve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...