Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kelkáposzta Iluskától

Töltött kelkáposzta Iluskától
Töltött kelkáposzta Iluskától
170 perc / előkészület: 30 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvencem a töltött káposzta. Készüljön az édes, savanyú vagy kelkáposztából.

hozzávalók / 4 adag

A töltött káposztához

A rántáshoz

ajánlat

Én mindig szoktam hozzátenni füstölt bordaszélt vagy oldalast. Sokkal finomabb lesz az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet teszünk forrni, amiben a káposzta leveleit leforrázzuk. Kivágjuk a káposzta torzsáját, nagy húsvillát szúrunk helyére, és beleengedjük a forrásban lévő vízbe, leszedjük a leveleket.
  2. Amíg hűl, összekeverjük a tölteléknek valót. A hagymákat belereszeljük a darált húsba. A fűszereket is belekeverjük.
  3. A káposztafejből maradt részt az edény aljára pakoljuk. A levelek vastag erét levékonyítjuk. Majd maréknyi tölteléket teszünk a káposztákba. Betekerjük.
  4. A fazékba pakoljuk szépen egymás mellé a töltelékeket, majd egymásra.
  5. Tetejére, ha akarunk, szálas hordós káposztát tehetünk vagy egész leveleket.
  6. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Odatesszük főlni (lassú tűzön). A levébe is tehetünk keveset a fűszerekből.
  7. Kb. 2 óra hossz után berántjuk. A zsírban megpirítjuk a lisztet (kb. 2 kanálnyit), paprikával megszórjuk, gyorsan vízzel felengedjük, és nyakon öntjük a káposztánkat. Összerázzuk a két fülét megfogva a fazéknak.
  8. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 43 302
elküldve: 6
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
744 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gerslis kelkáposzta töltve, töltött káposzta árpagyönggyel, karácsonyi töltött kelkáposzta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Fri, 2012-12-28 20:09

Kedves Iluska! Annyira örülök,hogy feltetted ezt a receptet! Nagyon-nagyon finom, én is így készítem. Igaz, eddig bazsalikom, oregánó, kakukkfű nélkül, de így is kipróbálom. Ez a töltött kelkáposzta gerslivel bárhogy ízesítjük, nagyon jó! Köszönöm a fűszerezési ötletet! Üdv. Ili

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-12-29 14:55

Ez az a három fűszer,amit nagyon sok ételben használok,és számomra nélkülözhetetlen.Örülök ha kedvezhettem vele! :-))

601
kelkáposzta levél 13 közepes db
darált sertéshús 60 dkg
gersli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 1 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint