r
Nosalty Logó

Töltött kelkáposzta Iluskától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Töltött kelkáposzta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött káposztához

A rántáshoz

Összesen 601 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött káposztához

A rántáshoz

Összesen 2404 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött káposztához

A rántáshoz

Összesen 150 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 601 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 2404 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A töltött káposztához

A rántáshoz

Elkészítés

A töltött káposztához

  1. Egy nagy fazékban vizet teszünk forrni, amiben a káposzta leveleit leforrázzuk. Kivágjuk a káposzta torzsáját, nagy húsvillát szúrunk helyére, és beleengedjük a forrásban lévő vízbe, leszedjük a leveleket.
  2. Amíg hűl, összekeverjük a tölteléknek valót. A hagymákat belereszeljük a darált húsba. A fűszereket is belekeverjük.
  3. A káposztafejből maradt részt az edény aljára pakoljuk. A levelek vastag erét levékonyítjuk. Majd maréknyi tölteléket teszünk a káposztákba. Betekerjük.
  4. A fazékba pakoljuk szépen egymás mellé a töltelékeket, majd egymásra.
  5. Tetejére, ha akarunk, szálas hordós káposztát tehetünk vagy egész leveleket.
  6. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Odatesszük főlni (lassú tűzön). A levébe is tehetünk keveset a fűszerekből.
  7. Kb. 2 óra hossz után berántjuk. A zsírban megpirítjuk a lisztet (kb. 2 kanálnyit), paprikával megszórjuk, gyorsan vízzel felengedjük, és nyakon öntjük a káposztánkat. Összerázzuk a két fülét megfogva a fazéknak.
  8. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 67451
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Ajánló

Én mindig szoktam hozzátenni füstölt bordaszélt vagy oldalast. Sokkal finomabb lesz az íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvencem a töltött káposzta. Készüljön az édes, savanyú vagy kelkáposztából.

Hozzávalók

A töltött káposztához

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek