Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött karalábélevél

Töltött karalábélevél
Töltött karalábélevél
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom étel, én Biharból ismerem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a tojással, a kevés olajon megpirított vörös-, és fokhagymával, valamint a félig megpárolt rizzsel. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.
  2. A karalábéleveleket forrásban lévő, enyhén ecetes vízben, újraforrástól számított 2-3 percig főzzük.
  3. Ezt követően a leveleket, hasonlóan -mint a töltött káposztát- megtöltjük a darált hússal, majd a kis csomagokat egy kivajazott jénaiba helyezzük.
  4. Az apró kockákra vágott karalábét rászórjuk a töltött levelekre, majd a levelek főzővizével felöntjük a jénait addig, hogy éppen ellepje a tálban lévő finomságokat.
  5. Lefedve, forró sütőbe helyezzük, és 50 percig főzzük.
  6. A fél liter tejfölt óvatosan felhígítjuk a sütőből kivett jénaiban lévő forró lével, majd az egészet ráöntjük a töltött karalábélevelekre.
  7. Újabb 10 percig lefedve forraljuk a sütőben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 427
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

csucsuska

Mióta szakács: 2009.07.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött karalábélevél, darált húsos töltött karalábélevél, karalábélevél darált hússal töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wagnera
wagnera Sat, 2013-05-18 19:42

Nem okozott problémát még az, hogy a forró sütőbe tettél jénait? Én nem merném.

1196
darált pulykahús 40 dkg
karalábélevél 13 db
karalábé 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
tejföl 5 dl
tojás 1 db
rizs 15 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek