r
Nosalty Logó

Töltött karalábé (májas)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött karalábé (májas)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7496.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17122 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott karalábét forró sós vízben megfőzöm, nem teljesen puhára, a vízből kiemelve hűlni hagyom.
  2. Külön főzöm a tarhonyát annyi vízben, amit felvesz, ezt is kihűtöm.
  3. Töltelék: a főtt hideg tarhonyához adom a májkrémet vagy májpástétomot, az apróra vágott szalonnát, a tojást, a majorannát, borsot darálok rá és összekeverem, szükség szerint sózom.
  4. A kihűlt karalábokat derékban kettévágom.
  5. Kiskanállal üregetmélyítek a fél karalábéfejekbe (centi körüli falvastagságot hagyok).
  6. Az mélyedésekbe púposan tölteléket töltök és olajozott jénaiba állítom.
  7. Amikor a félkaralábok megteltek, a maradék töltelékhez adom a kivájt karalábédaradokat és a tejfölt, utánsózom és a karalábék közé öntöm.
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütöm.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 36710
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.

Ajánló

Vacsorára. Nálunk mángoldszár-saláta volt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött karalábé (májas)
Harmathy Ildikó 313 recept

A töltött karalábé ezen formája a májpástétom-maradék felhasználásának remek módja. Készen vett májkrémből pedig gyors és könnyű vacsora. Semmiképpen sem konzerv májkrémet ajánlanék, hanem valamelyiket a műanyag hurkában kaphatók közül - jópár igen kellemes ízű kapható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!