Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta saját savanyú káposztából

Töltött káposzta saját savanyú káposztából
Töltött káposzta saját savanyú káposztából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vietnamban nem lehet venni savanyú káposztát, füstölt tarját... viszont megtanultam helyettesíteni mindent, vagy magamnak elkészíteni az alapanyagot. Ez az egytálétel a receptjeim között is megtalálható, saját készítésű savanyú káposztámból készült. Ilyen jót még nem ettem, hazai ízek, imádom!!!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron a felaprított vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk egy kis só társaságában.
  2. Amikor kész, megszórjuk pirospaprikával (ne sajnáljuk).
  3. Közben a csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a hagymákat, sót, borsot, sós vízben félpuhára főtt rizst. Jól összekeverjük.
  4. Veszünk egy nagy lábast, és alulra tesszük a felkarikázott füstölt kolbászt, ez adja alulra majd a megfelelő mennyiségű zsiradékot. Ráteszünk valamennyit a saját készítésű savanyú káposztánkból (a receptem alapján), vagy a vásárolt savanyú káposztánkból. Kóstoljuk meg a káposztát, ha nagyon sós, öblítsük át.
  5. A káposztarétegre jönnek a gombócok (ne ijedjünk meg, ha hígnak tűnnek, ahogy fő összeáll, csak ne kevergessük), majd megint káposztaréteg, majd gombócok. Legfelülre káposzta menjen.
  6. Végül öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi az egészet.
  7. Főzzük 40-60 percig, nem kell, hogy végig forrjon, de azért rotyogjon. Amikor úgy gondoljuk, hogy már jó, akkor kóstoljuk meg, hogy milyen fűszerek hiányoznak még.
  8. Öntsük ki egy edénybe a paradicsomsűrítményt, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá azokat a fűszereket, amelyek még kellenek a káposztához. Én rendszerint teszek még hozzá pirospaprikát. Rottyantsuk össze az egészet (ha nem tudjuk félrehúzni a gombócokat, vegyünk ki párat, és úgy sűrítsük be, majd tegyük vissza).
  9. A tálalásnál ne sajnáljuk a tejfölt és a kenyeret :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 458
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött káposzta, töltött káposzta házi savanyú káposztából, házilag készített savanyú káposztás töltött káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirkemell filé 600 g
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
rizs 125 g
kolbász 100 g
savanyú káposzta 1500 g
víz 8 dl
zabliszt 2 csapott ek
paradicsomszósz 250 ml
tejföl 3 ek