Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött hajában sült krumpli

Töltött hajában sült krumpli
Töltött hajában sült krumpli
285 perc / előkészület: 120 perc sütés: 165 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story nagyjából mindig ugyan az... Meg kell próbálnom valami olyan ételt főznöm ami elsősorban kalória szegény(ebb), másodsorban pedig egészséges. A receptben egy kicsit csaltam, mivel csak az egyikben van hús, a másik az teljesen húsmentes, mondhatni vega.

Az ételeimnél mindig az motivál, hogy jól lakjam, megkapjak belőle mindent, ami kell, és mindemellett ne hízzak tőle. Többnyire ülő munkát végzem emiatt 7-8 kiló súlyfeleslegre tettem szert, ám a receptjeimmel és a heti 3 alkalmi tornával 3 hónap alatt 9 kilótól szabadultam meg. Azt azért hozzá tenném ehhez, lemondattam a tejről, a fehér lisztről és a disznóságokról.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és így szűzen, minden nélkül egy lealufóliázott tepsiben 1 órára 220 fokon a sütőbe rakjuk. Az egy óra letelte után óvatosan lefejtjük a fóliát (még használni fogjuk), és további 45 percig 200 fokon ropogósra "szárítjuk". (Ha sietünk, akkor ezt a lépést ki lehetne hagyni, és a nyers burgonyával is kezdhetnénk az 5. ponton. Ilyenkor max 20-30 perc alatt megvegyunk, ám a hajában sült krumplinak egész más az íze.)
  2. A sütés után kb. 30 percre hűlni hagyjuk, miközben letakarjuk, hogy kellően beizzadjon a héja, melyet ez időt letelte után óvatosan leszedünk.
  3. A töltelékhez apróra kockázzuk a sárgarépát, a vöröshagymát, a szalámit (esetleg lehet darált csirkemell is), majd a túróval és a fűszerekkel homogénre keverjük.
  4. A kihűlt krumpli belsejében kis gödröket készítünk, és feltöltjük azt a túrós krémünkkel, és az így elkészült művünket  óvatosan egy sütőbe helyezzük.
  5.  Azért hogy semmi ne vesszen kárba, a tepsi aljába dobáljuk bele a kikapart burgonya darabkákat, cikkekre vágott almát, néhány sárgarépa karikát és egy fél citromot, majd fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, és öntsük fel kb. 1 cm magasságig vízzel.
  6. A citromtól és az almától minden kissé édes, ám ugyanakkor savanyú "mediterrán" ízt kap.
  7. Ezek után ismét fóliázzuk le a tepsinket, és fél órára (220 fokon) rakjuk ismét a sütőbe. A fél óra eltelte után szedjük le a fóliát, és reszelt sajttal jól púpozzuk meg a töltött burgonyáikat, és rakjuk vissza további 30 percre.
  8. A "mű" elkészülte után szedjünk ki mindent a tepsiből, majd az ott maradt zöldséglevet szedjük át egy másik lábosba, ahol azt egy kevés tejszínnel és egy kanál liszttel mártássá sűrítjük.    
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 774
elküldve: 3
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

I'm Gaboy

Mióta szakács: 2012.02.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

tejszínes túrós töltött burgonya, héjában sült töltött krumpli, csirkével töltött burgonya

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melike0106
melike0106 Wed, 2012-02-22 21:55

nagyon tetszik de írtó macerás...mellesleg ez egyáltalán nem fogyókúrás kaja,bár attól függ milyen diétát nézünk

imgaboy
I'm Gaboy / imgaboy Wed, 2012-02-22 22:32

Nem fogyúkúrásnak tatom, hanem diétásnak... mármint nincs benne liszt, zsír, stb.. viszont a sajt tényleg túl sok kalóriát nyom bele.. Én ilyen ételekkel 3 hónap alatt 8 kilót fogytam. :-)

kukta51
kukta51 Wed, 2012-02-22 20:51

Miért kell ez a sok procedúra ezzel a krumplival? Biztosan finom lehet, de egyszerűbben nem lehetne elkészíteni? Mindenesetre én megpróbálom leegyszerűsíteni. Az ötlet jó!

imgaboy
I'm Gaboy / imgaboy Wed, 2012-02-22 22:31

Nem kell vele a macera... lehet nyers burgonyával is indítani, bár így más az íze. Én regelire hajában sült burgonyát csináltam... a felesleges kettőböl meg ebéd lett. Azóta csináltm egy újjabb verziót.Ott a túrót apróra vágott tökkel kevertem össze.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Wed, 2012-02-22 18:31

Jól néz ki, amikor megláttam, azt hittem itt egy olyan jó kis "hétköznap munka után gyorsan összeütöm" kaja lesz, de ha összeadom azt a sok időt, amit az elkészítéséhez írsz, akkor egy fél napot a konyhában kellene töltenem. Egyébként a sütőben sült krumpli nekem fólia nélkül kb. 1 óra alatt megpuhul és ropogósra is sül. Nem értem, miért kell előbb puhítani, aztán pirítani. Egy ráérősebb napon azért biztosan kipróbálom.

imgaboy
I'm Gaboy / imgaboy Wed, 2012-02-22 22:25

:-).. nem kell ide fél nap... reggel amikor iszogatod a kávét bevágsz 2-3 burgonyát a sütőbe. Azután valamikor ebéd környékén mikor eszedbe jut ,hogy kellene valami ebédre... na ilyenkor kb 15 perc alatt minden megvan (előmelegített sütőben).

685
burgonya 2 db
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
citrom 0.5 db
alma 1 közepes db
csirkemell sonka 20 dkg
sovány túró 20 dkg
főzőtejszín 0.5 dl
edami sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek