Padlizsánkrémmel töltött burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
292
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1167
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 278 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 603 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
292
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1554.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1111.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 770 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2411 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3218 micro
Összesen
1167
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük a levét és hűlni hagyjuk.
- A padlizsánt meghámozzuk és kb. 1 centis kockára felvágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
- A hagymát a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és egy kis pohár vizet ötnünk alá. Lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, levesszük a fedőt és a vizet elfőzzük róla.
- Beletesszük a búzadarát, összekeverjük és lefedve hagyjuk hűlni.
- A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és a belsejét kivájjuk. A bugonyaforgácsot a padlizsánhoz adjuk.
- A padlizsánnal összekeverjük a tojást, a felaprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
- Botmixerrel pépesítjük. Ha kell még, sózzuk.
- Ezt a krémet töltjük bele a burgonyákba.
- Kivajazott edénybe rakjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással.
- 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20154
- Feltöltés dátuma: 2009. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A legújabb Prima Konyha Magazinban találtam a receptet. Nagyon finom, egyszerű étel.