Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrémmel töltött burgonya

Padlizsánkrémmel töltött burgonya
Padlizsánkrémmel töltött burgonya
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legújabb Prima Konyha Magazinban találtam a receptet. Nagyon finom, egyszerű étel.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük a levét és hűlni hagyjuk.
  2. A padlizsánt  meghámozzuk és kb. 1 centis kockára felvágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és egy kis pohár vizet ötnünk alá. Lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, levesszük a fedőt és a vizet elfőzzük róla.
  4. Beletesszük a búzadarát, összekeverjük és lefedve hagyjuk hűlni.
  5. A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és a belsejét kivájjuk. A bugonyaforgácsot a padlizsánhoz adjuk.
  6. A padlizsánnal összekeverjük a tojást, a felaprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
  7. Botmixerrel pépesítjük. Ha kell még, sózzuk.
  8. Ezt a krémet töltjük bele a burgonyákba.
  9. Kivajazott edénybe rakjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással.
  10.  180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 845
elküldve: 7
receptkönyvben: 344
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsánnal töltött burgonya, padlizsános töltött krumpli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Fri, 2012-08-17 15:29

Kedves "Kiki"!
Most bukkantam a receptedre és nagyon örülök neki, mivel éppen tegnap készítettünk,
padlizsán krémet /mi piritóssal szoktuk enni/, de most kipróbálom a töltött burgonyát is.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-08 16:52

A padlizsánt mindig érdemes tűzön sütni, mert úgy szerethetőbb az íze, mint a főtt változata, az ételt is szerethetőbbé ízletesebbé teszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-08 16:51

A padlizsánt mindig érdemes tűzön sütni, mert úgy szerethetőbb az íze, mint a főtt változata, az ételt is szerethetőbbé ízletesebbé teszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 21:15

Ez a recept nem tejmentes. A vaj tejfehérjét és tejcukrot is tartalmaz.
Óvatosan, mert a tojás és tejmentes szűrésre is kiadja, pedig mindkettő van benne!!!

292
padlizsán 50 dkg
burgonya 8 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 4 dkg
búzadara 2 púpozott ek
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db