r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5883 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 320 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    551.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 5883 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk (vigyázva, ki ne lyukadjon). Kívül-belül megsózzuk, állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a petrezselyemzöldet.
  3. A zsömléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a vöröshagymás keveréket, beleütjük a két nyers tojást, fűszerezzük és alaposan összekeverjük.
  4. A főtt tojásokat kockára vágjuk, lazán beleforgatjuk a töltelékbe.
  5. Az előkészített dagadóba töltjük, a végét bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. Spárgával átkötözzük, mint a szalámit. Így nagyobb az esély, hogy nem reped ki és megtartja a formáját.
  6. Tepsibe rakjuk, olajat öntünk alá és egy pohár vizet, fóliával letakarjuk (én a gázsütőm 7-es fokozatán kellett süssem másfél óráig).
  7. Majd levesszük róla a fóliát és mindkét oldalát pirosra sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki, mert nem tudjuk szépen szeletelni. Szeletelés előtt jól lehűtjük.
  8. Húslevesből készült aszpikkal 2x lefényezzük, tálra rendezzük, majd tetszés szerint megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 14015
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Nagyon finom bort ajánlok ízlés szerint, kinek mi a finom, Sziveszterkor pezsgőt. Mégegyszer BUÉK mindenkinek !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából
Olaszné Anci 191 recept

Karácsonyra készítettem ezt a hidegtálat, a választék bővítése céljából. Elég szerencsés vagyok a családommal, mert majdnem mindent szeretnek, köztük a hidegkonyhai készítményeket is. A hóembert fehér vajretekből készítettem. A kalapja, a sálja, az orra sárgarépa, a gombjai és a szemei szemes borsból készültek. A seprűje egy kis fenyőág. Lapka sajtból, hópihe szaggatóval két kis hópihét is tettem a tálra, amit szintén lefényeztem a hóemberrel együtt. Ha Karácsonyra már nem, Szilveszterre még el lehet készíteni. Sok sikert hozzá, BUÉK !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek